fbpx

Tippek, hogy tökéletes legyen a napja

Egy piros háttér előtt egy női kéz, egyikben kis fehér kártya mosolygós, a másikban szomorú ikonnal.

Bizonyára mindenki számára ismerős, amikor úgy indul a nap, hogy kiömlik a kávé, nincs meleg víz, így nem tud reggel zuhanyozni, majd lekési a buszt és még a reggeli értekezletre sem ér be időben.

Majd a meetinget követően vesz egy kávét, kényelmesen kortyolgatja, közben a telefonját keresgéli, de rádöbben, hogy otthont hagyta. Majd rémképek jelennek meg a szeme előtt, hogy elzárta-e otthon a gáztűzhelyt. Eltervezi, hogy aznap hamarabb elmegy a munkahelyéről. Már kezd is ennek a gondolatnak örülni, amikor felcsendül a főnök mély hangja, hogy ma mindenki bent marad az irodában túlórázni.

Igen, vannak ilyen napok. Ezeket valahogy át kell vészelni, túl kell élni. Viszont, ha van egy jól bevált napi rutinunk, akkor kevesebb az esélye, hogy elkésünk a munkából, és annak is, hogy reggel fáradtan kelünk fel, és még ebéd után is olyan álmosak vagyunk, hogy legszívesebben hazamennénk aludni egyet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Mutatunk néhány tippet, ami segíthet kicsit szervezettebbnek és fittebbnek lenni. Mindenkinek kötelező lenne egy kis pihenés ebéd után, hiszen köztudott, hogy étkezést követően kicsit ellustulunk. A lehető legjobb időpont egy kis délutáni szunyókálásra a délután egy és három óra közötti időpont. Ez nemcsak az éberséget fokozza, de sokkal jobb lesz a teljesítményünk is. A délutáni szieszta nem befolyásolja az éjszakai pihenést.

Tudományos kutatások igazolják, hogy azok, akik este 10-11 óra körül ágyban vannak, sokkal kipihentebben ébrednek reggel. Ennek az a magyarázata, hogy éjjel így van ideje mind az agynak, mind a testnek regenerálódni. Ha túl keveset alszunk, azzal sok betegség kockázata is megnő. Ilyen lehet a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, a depresszió, de még az elhízásnak is jelentősen megnő a kockázata.

Ha reggel nehezen ébred, és gyakori jelenség Önnél, hogy lenyomja az ébresztőórát, mert szüksége van még öt percre, akkor este mindenképpen korábban kell lefeküdnie, hogy valóban kipihent legyen és mindent el tudjon időben intézni. Ha Önnek több idő kell ahhoz, hogy reggel magához térjen, akkor keljen fel minden reggel 20 perccel korábban.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.