Kék szalmakalapban egy hosszú hajú hölgy.

Nyáron fokozottabb gondoskodást igényel a női haj. Akkor is, ha rövid, akkor is, ha hosszú, minden hajat óvni és védeni kell a káros UV-sugárzástól, a szennyeződésektől, illetve a víz károsító hatásaitól, legyen szó uszodai vízről, strandról vagy éppen tengervízről. Alább néhány tippet olvashat azzal kapcsolatban, hogyan óvja a haját a meleg nyári napokon és mit tegyen annak érdekében, hogy a haja a legmelegebb hónapokban is ragyogó és egészséges maradjon.

A rendszeres hajvágás nemcsak esztétikailag javít a haj állapotán, hanem valóban szükséges. A töredezett hajvégek ugyanis nemcsak nem nyújtanak szép látványt, de ha nem állítjuk meg azt, akkor a haj nagy része töredezetté válhat, így egyre többet és többet kell majd a fodrásznak levágnia belőle. Különösen igaz ez a nyári hónapokra, amikor az erős napsütés miatt jobban károsodik és töredezik a haj vége.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Csakúgy mint a bőrünk, a hajunk is nagyon érzékeny a napsugárzásra, illetve az UV-sugárzásból származó oxidációra. A strukturálisan sérült haj egyik leggyakoribb oka az erős napsugárzás. Nemcsak a bőrünket, de a hajunkat is védeni szükséges nyáron az UV-sugárzástól. Használjon kalapot vagy egy vékony kendőt, így megóvhatja a haját a káros sugaraktól, de ma már vannak olyan hajápoló szerek is, amelyeket kimondottan az UV-sugárzás elleni védelmet biztosítják.

Nyáron a klóros medencében vagy a tengervízben való úszkálás is roncsolja a hajat. Sokat segít, ha úszás előtt és után is alaposan megmossa a haját és valamilyen tápláló kondicionálóval bekeni azt. Ha úszás előtt keni be a haját, a hajszálak kevésbé tudják magukba szívni a vízben található anyagokat, úszás után pedig a hajmosás azért is javasolt, hogy kiöblítse a hajából a tengeri sót vagy a vegyi anyagokat.

A hajsütővas és a hajszárító nagy stresszt okoz a haj számára, ami nemcsak a haj szárazságát, de a haj töredezettségét is okozhatja. Nyáron a meleg levegőn is megszáríthatja a haját. Ha hosszú haja van, hajfonatot is készíthet, így könnyedén varázsolhat saját magának könnyed, laza hullámokat.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*