fbpx

Többé nem lehet gond a zsíros haj

Vizes haját kontyba tekeri egy hölgy.

Az enyhén olajos, zsíros fejbőrrel nincs gond, hiszen védelmet jelent a fejbőr számára. Azonban sokan küzdenek nagyon zsíros fejbőrrel, ami szeborreás dermatitishez vezethet, illetve a korpa is megjelenhet. Mindkettőtől nagyon nehéz megszabadulni.

Alább olyan tippeket olvashat, amelyek segíthetnek orvosolni a zsíros haj problémáját. Amikor hajat most, hígítsa fel a sampont vízzel. A fejbőrére csak kevés sampont tegyen, mert ez is zsírosíthatja a ha töveket, illetve soha ne dörzsölje vagy karcolja a körmével a fejbőrét, mert a túl agresszív hajmosás irritációt okoz a fejbőrön.

A hajkondicionálókkal és a hajápolókkal is bánjon takarékosan, hiszen ezek is zsírosíthatják a hajat. Ahelyett, hogy az egész hajat bekenné ezekkel az ápolókkal, próbáljon csak a haj végeire kenni belőlük, hogy megóvja a haj végeit a kiszáradástól és a hajtöredezéstől.

Védje a haját a különféle hőhatástól. Ha lehet, ne használjon hajvasalót és hajszárítót, mert ezek miatt is olajosabbá, fényesebbé válhat a haj.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ha hajkefét használ a haj fésüléséhez, rendszeresen tisztítsa azt meg, mivel nagyon sok szennyeződés lehet rajta, amelyek a hajra kerülve szintén felgyorsítják a haj zsírosodását.

Ha szeret játszani a hajával, a hajtincseivel, ne tegye. A haj gyakori fogdosása is zsírosítja a hajszálakat, ami aztán ápolatlan, gondozatlan hatást kelt majd.

A hajápoló szerekben, a hajsamponokban található szilikon a hajat fényessé és simává varázsolja ugyan, de a fény mellett zsírosítja is azt, így jobb elkerülni az olyan termékeket, amelyek szilikont tartalmaznak.

A haj zsírosodásának megelőzésére kókuszolaj is használhat, de a teafaolaj is segíthet a haj zsírosodásának problémáján. Cseppentsen pár csepp teafaolajat a samponjába és mosson ezzel hajat. A teafaolaj megnyugtatja a viszkető fejbőrt – ez gyakran oka a fejbőr zsírosodásának –, illetve a korpától is megszabadítja azt a személyt, aki ettől a problémától szenved.

A zöld teával történő hajöblítés is segíthet a zsíros haj megszüntetésében. A zöld tea antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek serkentik a fejbőrt, javítják annak vérellátását és tápláló hatással is rendelkeznek.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.