Különféle virágok egy nagy csokorba kötve.

Ismeri a virágok nyelvét? Minden virág saját jelentéssel bír. A narancssárga virágok például a tisztaságot és a szeretetet szimbolizálják, míg a piros krizantém a szerelmet jelképezi. A virágok jelentése évszázadok óta nemcsak foglalkoztatja, de le is nyűgözi az embereket. A virágok különös szerepet töltenek be például William Shakespeare műveiben, de jelentésük és jelentőségük van a temetéseken és az esküvőkön is.

A virágok szimbolikus jelentését évszázadok óta ismerik nemcsak Európában, de még Ázsiában is. Már az ókori görögök, rómaiak és egyiptomiak is hittek a virágok gyógyító hatásában és érzelmekre ható erejében.

A viktoriánus korban a harangvirág a kedvességet, a pünkösdi rózsa a félénkséget, a tulipán pedig a szenvedélyt jelképezte. Az ókorban a rozmaringot az emlékezés növényének tartották. A virágok, ha még árnyalt formában is, de kommunikációra adnak lehetőséget, mindezt szavak nélkül. Legfőképpen érzelmeket tudunk a segítségükkel közvetíteni, gondoljunk csak a vörös rózsára. A virágoknak a színe is nagyon meghatározó, ha érzelmeket szeretnénk a segítségükkel kifejezni és közvetíteni. A fehér ibolya az ártatlanságot fejezi ki, a rózsaszín szegfű azt jelenti, hogy soha nem feledünk, míg a lila szegfűvel leginkább a szeszélyességre utalunk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A vörös rózsa szeretet és vágyat jelent, a fehér rózsa a tisztaságot, a rózsaszín rózsa a gyengédséget szimbolizálja, a sárga rózsával az örömünket vagy a barátságunkat fejezhetjük ki, míg a narancssárga rózsa a lelkesedésünket mutathatja.

Az amarillisz büszkeséget jelent, a kökörcsinnel elhagyottságunkat érzékeltethetjük, az angyalgyökér ihletet adhat, a begónia azt jelzi, hogy legyünk óvatosak, a harangvirág alázatosságot takar, a tatárvirággal pedig a közönyünket közvetíthetjük. Ha cikláment kapunk valakitől, akkor az illető lemondott rólunk és búcsúzik, a százszorszép ezzel szemben a reményt foglalja magába. A gardénia titkos szerelmet sugall, míg a napraforgó az örök szerelem jelképe.

A bazsalikom jókívánságokat takar, a kamilla türelmet sejtet, a metélőhagyma hasznosságot jelképez, a koriander rejtett értékeket mutat, a kömény a hűséget szimbolizálja. Az édeskömény a hízelgés nagymestere, az orvosi pemetefű az egészség hírnöke.

A fáknak és a gyógynövényeknek is van jelentése. Ha az almafa virágzik az előnyt jelent, a tölgyfa az igaz barátságot szimbolizálja. A magyal reménykedést fejez ki.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*