Fehér trikós fiatal hölgy bal mellét fogja mellvizsgálatként, rajta rózsaszín szalag.

A cikkünkben soha nem írunk olyan életmódbeli tanácsot, amellyel bárkit is arra buzdítanánk, hogy fogyassza ezt vagy azt a vitamint, mert akkor biztos, hogy elkerülik a rákos betegségek. Ilyet senki sem állíthat és jelenthet ki százszázalékosan, azonban nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy csökkentsük a daganatos megbetegedések kialakulásának az esélyét.

Sok kutatást végeztek azzal kapcsolatban, hogy milyen tápanyagok segíthetnek azoknak a hölgyeknek, akik mellrákban szenvedtek, és mi védheti meg őket a betegség kiújulásától. Megállapításra került, hogy egyes vitaminoknak kiemelkedő szerepe lehet ennek a negatív folyamatnak a megakadályozásában. Nem lehet elhanyagolni más tényezőket sem, mint például az egészséges táplálkozás és a testmozgás szerepét, hiszen ezek is nagyban hozzájárulnak az immunrendszer megerősödéséhez, és ezzel együtt a rákos sejtek elszaporodásának megelőzéséhez.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Mi segíthet abban, hogy ne újulhasson ki ez a betegség? A rendszeres, kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás elengedhetetlenül fontos. A napi 4-5 adag zöldség- és gyümölcsfogyasztás sokat segíthet, hiszen ezek a táplálékok tele vannak értékes tápanyagokkal, melyek erősítik az immunrendszert. Az egészséges táplálkozás mellett fontos a rendszeres testmozgás, és emellett az inaktív, azaz az ülő életmód minimalizálása is.

A stressz sem elhanyagolható tényező. A stressz megemeli a szervezetben a kortizolszintet, ami szintén oka lehet a betegség kiújulásának. A stressz sok betegség okozója lehet, sőt a lélekben is kárt tehet. Márpedig ha a lélek megbetegszik, a test is beteg lesz. Ha az immunrendszer legyengül, képtelen lesz védekezni nemcsak a fertőzésekkel, hanem más betegségekkel szemben is.

Mivel erősíthetjük az immunrendszerünket? Számtalan vitamin és ásványi anyag részt vesz a védekezésben, elsősorban az antioxidáns vitaminokra szükséges koncentrálni. Ilyen az A- és a C-vitamin. A D-vitaminnak is fontos szerepe van az immunrendszer megerősítésében, hiszen bebizonyosodott, hogy nemcsak az autoimmun betegségek, hanem az emlőrák és kiújulásának megelőzésében is kitüntetett szerepe lehet.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*