fbpx

4 lépés és fiatalabbak lehetünk – főszerepben az antioxidánsok

Középkorú nő egyik kezével az arcát simítja, sötét háttér.

A fiatalságunkat ugyan nem hozhatjuk vissza, de milyen jó érzés, amikor találkozunk egy régi ismerősünkkel és azt mondja nekünk, hogy legalább 10-15 évet is letagadhatunk a korunkból. Ez is azt mutatja, hogy egyáltalán nem mindegy, hogyan és miként élünk, hiszen azok a bizonyos öregedési folyamatok fel is gyorsulhatnak. Mit tehetünk, hogy kicsit lassítsuk az öregedést? Nagyon jó anti-aging módszerek léteznek, amelyek hatékonyak és remekül működnek. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

Az kiegyensúlyozott táplálkozásnak kulcsszerepe van az egészségünk megőrzésében és a fiatalos megjelenésben. Azt kell tudomásul vennünk, hogy ahogy öregszünk, úgy nemcsak a táplálkozási igényeink változnak, hanem az emésztésünk is lassul. Vannak olyan ételek, amelyektől semmi bajunk nem volt még 5 éve sem, de ma már nehezen emésztjük, és csak szenvedünk az elfogyasztásuk után. Mi a megoldás? Ne együnk olyan ételeket, amelyektől aztán rosszul vagyunk, próbáljunk helyettük egészséges táplálékokat fogyasztani.

Csontjaink erősítéséhez együnk vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálékokat. Ezek a vitaminok a következők: A-vitamin, D-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, K-vitamin. Fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt, mivel ezek nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat is. Az antioxidánsoknak ugyanis kiemelkedő az anti-aging hatásuk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az is lényeges, hogy vigyázzunk a bőrünk egészségére, hiszen először a bőrön látszanak meg az öregedés nyomai. Az egészséges táplálékok segítenek a bőr nedvességének megőrzésében. A tápanyagokat kívülről is pótolnunk kell. Sajátítsunk el a bőrtípusunknak megfelelő arcápolási rutint, amelyben a szérumok használata is szerepel. Egy remek antioxidáns szérum, például a C-vitamint is tartalmazó szérum javítja a bőr szerkezetét és csökkenti a ráncok megjelenését.

A rendszeres mozgás nemcsak a betegségek megelőzésében játszik kiemelkedő szerepet, hanem az agy egészségének is jót tesz és hosszú élettartamot is biztosít. Járjunk el rendszeresen szűrővizsgálatokra, még akkor is, ha kvázi egészséges életet élünk.

Az antioxidánsok nagyon hasznosak a szervezetünk számára. Fogyasszunk antioxidánsokban bővelkedő táplálékokat és ápoljuk az arcbőrünket antioxidánsokat is tartalmazó arcápoló termékekkel.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük