fbpx

5 jó szokás a hosszú életért

Mosolygó család, apa, anya és kislányuk, aki az apukája nyakában ülve a magasba emeli a kezeit.

Mindenki szeretne hosszú, boldog és nem utolsósorban egészséges életet élni. Ahhoz, hogy életünk végéig jó egészségnek örvendjünk, nincs olyan sok dologra szükségünk. Életmódváltásra azonban mindenképp, hiszen csak így őrizhetjük meg hosszú távon az egészségünket. Az életmódváltásba sok minden beletartozhat, de az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás alapvető.

A cikkben 5 olyan szokást mutatunk be, melyek sokat segíthetnek, hogy jó egészségnek örvendjünk, hogy fiatalosak maradjunk, hogy még akár hetvenévesen se okozzon gondot a hajolás. Természetesen ezeken kívül is léteznek különféle praktikák és szokások. Mindenkinek azt az utat kell követnie, ahol jól érzi magát, és nem tartja fárasztónak az életmódváltást.

A nevetés, a jókedv az egyik kulcstényezője a jó egészségnek. Nem hiába panaszkodnak a rosszkedvű és depresszióval küzdő emberek arra, hogy mindig fáj valamilyen testrészük. A jókedv nagyon fontos alappillére a testi-lelki egészségnek.

A legjobb, ha sokat vagyunk társaságban, emberek, barátok között és velük együtt nevetünk, hiszen a nevetésnek ereje van. Számtalan kutatás bebizonyította, hogy a jókedv hatékonyan fejleszti a memóriát, segít a koncentrálásban és még a stressz csökkentésében is hasznos lehet. A fogyást gyakran gátolja az, hogy túl sok stresszhormon van a szervezetünkben. Azonban a vidám percek, a stressz csökkentése is hozzájárulhat extra kalóriákat égetni. Nevessünk hát sokat!

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Csak akkor mondhatjuk, hogy egészségesek vagyunk, ha vigyázunk az immunrendszerünkre. Mivel erősíthetjük? Sok mindennel, leginkább vitaminokkal, ásványi anyagokkal, de erős, csípős fűszerekkel is. A fekete bors, a Cayenne-bors, a chili és a kurkuma mind részt vesz az immunrendszer erősítésében, így érdemes rendszeresen fogyasztani ezeket a fűszereket.

Csináljuk azt, amit szeretünk az életben – és ez a munkára is érvényes. Az emberek az idejük nagy részét a munkahelyükön töltik, így mindenkinek olyan munkát kellene választania, amit szeret és örömmel végez. Ha mindennap úgy megyünk be dolgozni a munkahelyünkre, hogy legszívesebben sarkon fordulnánk és hazáig rohannánk már az első öt percben, akkor az a munka nem megfelelő számunkra, és idővel ennek az egészségünk is kárát láthatja.

40 éves kor után sokan készítenek egy számvetést az addigi életükkel kapcsolatban, gyakran előfordul, hogy ebben a korban váltanak, például beiratkoznak valamely egyetemre vagy belevágnak valami újba. Miért kellene megelégednünk egy olyan munkával, amit nem kedvelünk, miért alkudnánk meg, amikor változtathatunk is?

Az alkohollal, így a borral kapcsolatban is számtalan kutatást végeztek már. A kutatások során bebizonyosodott, hogy nem azok az emberek élnek hosszabb ideig, akik egyáltalán nem isznak alkoholt, hanem azok, akik  rendszeresen, de mértékkel jó minőségű bort fogyasztanak. A vizsgálatok nem terjedtek ki mindenféle alkoholra, de a borról kimutatták, hogy sok értékes antioxidánst, köztük rezveratrolt is tartalmaz, ami szintén hozzájárul a jó egészség megőrzéséhez.

 

 

 

  1. Egy másik cikkel kapcsolatban van kérdésem, de ott nem lehet feltenni. A Collagen+homoktövis őrleménnyel nem okozhat kóros növekedést? (pl. orr, fül) Azt írják, L-lizint is tartalmaz. “Az L-lizin segítheti az izombeépülést a növekedési hormon serkentő hatásával.”

    1. Az L-lizin nem okoz kóros növekedést. Fülünk ettől függetlenül nő életünk végéig. 🙂

  2. Nem értek egyet a borral. Ha valaki alkoholbeteg (=alkoholista) könnyen függőséghez vezethet a rendszeres borfogyasztás is.
    Más kutatások kimutatták, hogy az alkoholt egyáltalán nem fogyasztók jelentős része csak leállt az ivással, miután nagy egészségi és szociális problémái adódtak ( akár a munka, házastárs, lakás elvesztéséig).
    A RENDSZERES borfogyasztás is káros, addikcióhoz vezet, azon kívül a resveratrol tartalma olyan csekély, hogy több kárt okoz, mint hasznot. Inkább vigye be valaki kapszulában.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük