fbpx

A bőrünk hálás lesz, ha C-vitamin-szérummal kényeztetjük

Egy szürke háttér előtt fiatal lány tükörben nézi magát, miközben arcát krémmel keni.

A C-vitamin többek között fokozza az immunitást, segíthet a rákos betegségek megelőzésében és a bőrünk is rendkívül hálás lesz, amennyiben rendszeresen C-vitaminban gazdag táplálékokat fogyasztunk.

A C-vitamin egy antioxidáns vitamin, amely a bőrt fiatalossá és ragyogóvá varázsolja. Az antioxidánsok hatékonyan dolgoznak a szabad gyökök és a károsító hatásaik ellen, mindemellett fokozzák a szövetek egészségét, sőt a kollagéntermelést is támogatják, amely hatására a bőrünk fiatalos és üde marad.

A C-vitamin nagyon hatékony az öregedés, a légszennyezés és az UV-sugarak okozta károkkal szemben. A legtöbb zöldségben és gyümölcsben megtalálható, mégis a legnagyobb mennyiségben a zöld leveles zöldségek és a citrusos gyümölcsök tartalmazzák.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A C-vitamin kulcsfontosságú a bőr egészsége szempontjából. Ennek a közismert vitaminnak az ereje nemcsak az antioxidáns hatásában nyilvánul meg, hanem erősen savas hatása miatt is, amely aktívan részt vesz a bőr gyógyító folyamataiban. Sebgyógyító hatása is kiemelkedő, hiszen részt vesz az elasztin és a kollagén termelésében. Ezek olyan fehérjék, amelyek fokozzák a bőrsejtek regenerációját és ettől is gyógyul gyorsabban a bőr és válik  feszessé. A kollagén késlelteti a bőr öregedési folyamatát és segít megakadályozni a bőrön keletkező pigmentációt is.

A bőr öregedésének első jelei a ráncok, a C-vitamin azonban csökkentheti a kialakulásukat, mivel kollagént szintetizál a szervezetben. Amennyiben orálisan fogyasztunk C-vitamint, úgy is sokkal jobb lesz a bőrünk állapota, de ha a bőrünkön alkalmazzuk, akkor még inkább elősegítjük a kollagéntermelést és jelentősen csökkenthetjük a ráncok megjelenését, kisimulhat a bőrünk.

A hosszan tartó napozás durva bőrpírt, leégést okozhat, a C-vitamin azonban megvédheti a bőrünket a káros hatású UV-sugarakkal szemben. A C- és az E-vitamin kombinációja nagyon hatékony lehet a bőr napkárosodásával szemben.

A bőrön alkalmazott C-vitamin csökkenti a szárazságát, hiszen segít megtartani a vizet, így hozzájárul a bőrünk feszessé válásához.

A C-vitamin gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik, így  mérsékelheti a gyulladás jeleit, mint a kiütést, a bőrpírt vagy a bőrirritációt. Ma már nagyon sok krém, hidratáló és szérum tartalmazza ezt a vitamint. A szérumot jobban beszívja a száraz bőr, de természetesen egy jó minőségű hidratáló krémre is szükségünk lehet.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.