fbpx

A csodás hatású iszappakolás

Fürdőszobában fiatal hölgy a tükör előtt állva nézi magát amint az arcát iszappakolással bekeni.

Az iszappakolásnak egyre több híve van és ennek nem más az oka, mint az, hogy nagyon hatásos. Az iszap ugyanis nagyon sok értékes ásványi anyagot tartalmaz, melyek segítenek a méreganyagok kiválasztásában.

Az iszapot már az ókorban is használták mint terápiás anyagot. Igaz, akkor még nem tudták pontosan, milyen ásványi anyagokkal vannak teli és hogyan hat a szervezetre, de a tapasztalataik megerősítették az egészségügyi előnyeiket.

Iszappakolással mi magunk is megpróbálkozhatunk, hiszen ma már bio boltokban is vásárolhatunk, így az otthonunk könnyen akár egy wellness hotellé is átalakulhat.

Mire használhatjuk az iszapot? Milyen testrészünkre alkalmazhatunk iszappakolást? Ha sokat fáj a hasa, puffad, görcsöl és fokozott gázképződéssel küzd, akkor simítson egy kevés iszapot a hasára. Ez az anyag ugyanis szabályozza a gyomor- és a béltraktus izommozgásait és csökkenti a fájdalmat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az iszappakolás nemcsak az émelygést és a hányingert szüntetheti meg, hanem más emésztési gondokra is nagyon hatásos, akár még fejfájás esetén is „életmentő” lehet. Egy kevés iszapot simítson el a homlokán és pihenjen le 30 percre. Majd mossa le az iszapot a homlokáról.

A fejre helyezett iszappakolás arra is alkalmas, hogy betegség idején levigyük a lázat. Egy kevés iszapot simítson el egy akkora gézdarabra, amilyen nagyságú a homloka, majd helyezze azt a homlokára. Hagyja legalább 20 percig hatni, majd mérje meg ismét a lázát.

Az iszapfürdő azoknak az embereknek is segít, akik depressziósak vagy szorongástól szenvednek. Akár heti több alkalommal is ki lehet próbálni az iszapfürdőzést, ha sokat stresszelünk, idegeskedünk.

Iszapfürdőt nem nehéz készíteni. Engedjen egy kádnyi meleg vizet, majd öntsön bele két csésze iszapot. Merüljön bele a kellemes vízbe és pihenjen így 20 percig.

A stresszoldó hatást fokozhatjuk, ha nyugtató levendula-illóolajat, illetve feszültségcsökkentő fürdősót is alkalmazunk. 20 perc elteltével alaposan zuhanyozzon le, majd amikor ismét érzi, hogy feszültebb a kelleténél, ismételje meg az iszapterápiát.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük