fbpx

A D-vitamin-hiány és a daganatos megbetegedések közötti összefüggés

Rákos sejt az épek között.

A daganatos megbetegedések sok minden miatt alakulhatnak ki. Többek között oka lehet az elhízás vagy az alultápláltság, a dehidratáció, az érzelmi túlterhelés, a lelki traumák, a mindennapi stressz, a rendszertelen és egészségtelen életmód, a dohányzás, a mértéktelen alkohol- és gyógyszerfogyasztás és még sorolhatnám. Rengeteg oka lehet annak, ha valaki megbetegszik, hiszen az emberi szervezet hosszú távon képtelen megbirkózni ezekkel a behatásokkal. Amikor az emberi testet elárasztják a toxinok, a szervezet egy idő után már képtelen lesz a feladatait ellátni, éppen ezért nagyon lényeges, hogy ne merítsük ki szervezetünk energiatartalékait és valamilyen módon szabadítsuk meg a vérünket, a nyirokrendszerünket és szöveteinket a méreganyagoktól. Hiszen ezzel beindulnak szervezetünk öngyógyító folyamatai és a rákos állapot sem alakul ki, amely már egy végső védekezési fázisa a szervezetnek, hogy megszabaduljon a számára oly terhes, káros anyagoktól.

Azok a sejtek is rákossá válhatnak, amelyek nagyon hosszú időn keresztül nem jutnak elegendő oxigénhez, illetve táplálékhoz. De a test különböző pontjain kialakuló daganatoknak, mint fentebb is említésre került, érzelmi stresszhatások is okozói lehetnek. Lehet ennek oka egy meg nem oldott érzelmi probléma, egy csalódás, önbizalomhiány, konfliktushelyzetek, amelyekre nincs megoldás, egyszóval olyan érzelmi krízisek, amelyek nemcsak a lelket, hanem a testet is megbetegítik. Ezt érzelmi mérgezésnek is nevezik.

A kutatások azt is alátámasztották, hogy az elhízás és a daganatos megbetegedések között is van összefüggés, illetve az oxidatív stressz is okozója lehet a rák kialakulásának. Az oxidatív stressz nem más, mint olyan sejtkárosodás, amelyet a szabad gyökök okoznak. Ha valaki még túlsúllyal is rendelkezik, megnöveli a rák kialakulásának a kockázatát, hiszen az immunrendszer is legyengül és még a DNS is károsodik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A kaliforniai egyetemen azt vizsgálták, hogy milyen összefüggés van a rákos megbetegedés és a D-vitamin, pontosabban annak hiánya között. Megállapították, hogy az elegendő mennyiségű D3-vitamin és kalciumfelvétel csökkenteni képes egyes daganatos megbetegedések – mellrák, vastagbélrák, végbélrák – kialakulásának a kockázatát. Más vizsgálatok szerint pedig a megfelelő D-vitamin-szint nem csupán a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát csökkenti, hanem az áttétek kialakulásának esélye is jelentősen lecsökken, illetve maga a daganatos betegség is könnyebben kezelhető.

Végeztek olyan nemzetközi összesítő elemzéseket is, amelyek igazolták, hogy a súlyos D-vitamin-hiányos állapot jelentős mértékben megnöveli a halálozás kockázatát. Ha a hiány csak kismértékű, abban az esetben ez az arány 10-15 százalékra csökken. A nemzetközi összesítés szerint, ha valakinél tumort diagnosztizálnak és az illető D-vitamin-hiányban szenved, akkor a halálozási esély a duplájára növekszik.

  1. Kéri Zoltánné

    Szeretem a tájékoztató leveleket.

    Sok jótékony, hasznos anyagokat tartalmaznak.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük