Piros színű, szív alakú étrend-kiegészítők kapszulába zárva.

Egyre több információt lehet hallani a D-vitamin, különösen a D3-vitamin fontosságáról és az egészségben betöltött szerepéről. A D3-vitamin fontos az immunrendszer egészségének szempontjából, de szükség van rá az agy megfelelő működéséhez, a csontok egészségéhez és a demencia elkerüléséhez. Ezen kívül a szív- és érrendszer egészségét is biztosítani tudja. A D3-vitamin még egyes betegségek – cukorbetegség, ateroszklerózis és a magas vérnyomás – okozta károsodásokat is helyre tudja állítani.

A kutatók megfigyelték a korrelációt a D3-vitamin-hiány és a szívroham kialakulása között. Vizsgálatuk során nenoszenzorokat alkalmaztak, hogy nyomon kövessék a D3-vitamin által érintett endhotelsejteket. Ezek a sejtek segítik a szív- és érrendszer szabályozását. Az endothel diszfunkció többféle szív- és érrendszeri betegség, valamint iszkémiás esemény, például a stroke egyik markere.

A kutatók megállapították, hogy a D3-vitamin szerves szerepet tölt be a nitrogén-oxid stimulálásában, amely egy nagyon fontos jelzőmolekula. Ez a folyamat szabályozza a véráramlást és az alvadás megelőzését, amely szív- és érrendszeri problémákhoz, például szívrohamhoz vezethet. A D3-vitamin jelenléte csökkenti az oxidatív stresszt a szív- és érrendszerben is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az eredmények azt mutatják, hogy a D3-vitamin segíthet a kardiovaszkuláris rendszer károsodott területeinek kijavításában, mint például az ateroszklerózis, a magas vérnyomás, vagy a cukorbetegség. A D3-vitamin-terápia óriási segítséget jelenthet azok számára, akik bármilyen kardiovaszkuláris problémától szenvednek. Mindazonáltal az ideális D3-vitamin-szint folyamatos fenntartása segíthet a szívbetegségek, a cukorbetegség és sok más krónikus betegség elkerülésében.

A legjobb D3-vitamin-forrás a természetes napfény. Azonban a hideg, hűvös időkben, amikor nem jutunk elegendő D-vitaminhoz, akkor fontos lehet ennek a vitaminnak a kiegészítése. A maximális felszívódás érdekében érdemes K2-vitaminnal együtt fogyasztani. Az ideális dózis mindig az aktuális vérszérumszinttől függ. Amennyiben rendszeresen jár laboratóriumi vizsgálatokra, úgy folyamatosan monitorozhatja ennek a vitaminnak a szintjét. Mielőtt bárki bármilyen vitaminkiegészítésbe is kezdene, mindenképpen végeztessen vérvizsgálatot, hogy szüksége van-e az adott vitaminra. Sőt egyes gyógyszerek mellett nem is mindegy, hogy milyen vitaminkiegészítést alkalmazunk. Minden ilyen esetben a kezelőorvos hathatós felvilágosítást adhat.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*