fbpx

A fényterápia bámulatos hatásai

Fényterápiával kezeli arcát egy fiatal lány.

Nekünk, embereknek szükségünk van természetes napfényre, hiszen ez számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. Sajnos azonban a mai világban az emberek többsége csak keveset tartózkodik friss levegőn, és azt is figyelembe kell vennünk, hogy napközben délelőtt 10 és délután 3-4 óra között nem is javasolt a napon tartózkodni. Azonban ha betartjuk a szabályokat, vagyis nem a tűző napon süttetjük magunkat, akkor a napfény számtalan jótékony hatását élvezhetjük és tapasztalhatjuk meg. Napfény hatására ugyanis csökken a szervezetünkben a stresszhormonok szintje, magasabb lesz szervezetünk védekezési képessége a különféle betegségekkel szemben, megfelelő lesz az A-vitamin-szintézis, amely a szemünk egészségét biztosítja, megfelelő lesz a D-vitamin-szintézis, amely elősegíti a kalcium jelenlétét a fogakban és a csontokban, kiemelkedő lesz a koncentráció képességünk, tele leszünk energiával, nem szenvedünk depresszióban és még hajhullással sem kell megküzdenünk.

Nemhiába alkalmazza a kozmetika és az orvostudomány is több évtizede a fényterápiát, hiszen ezzel nagyon sok betegséget és egészségügyi problémát lehet orvosolni, gyógyítani. A fényterápia során különféle lámpákkal történik egyes testrészek gyógyítása. De mégis milyen problémákra hatásos? Azt lehet mondani, hogy szinte minden egészségügyi gondunkat képes mérsékelni, illetve gyógyítani.

Amikor fáj valamilyen testrészünk, akkor először a probléma okát kell felderíteni. Amennyiben semmilyen komoly betegség nem áll a háttérben, akkor bevethető a fénnyel történő kezelés, mert ez nagymértékben képes a fájdalmat enyhíteni, illetve a kialakult gyulladást csökkenteni, megszüntetni. A fényterápia gyógyír lehet az allergiás panaszokra, a migrénre, a fejfájásra, de még a fogfájást is képes csillapítani. Nőgyógyászati panaszoknál is beválhat, különféle ülőfürdőkkel és gyógyteákkal kombinálva pedig garantáltan hamar képes megszüntetni a menstruációval, vagy akár a felfázással együtt járó panaszokat.

A fényterápiát be lehet vetni zúzódásoknál, sérüléseknél, ficamoknál, de a műtétek utáni sebgyógyulást is elősegíti. Immunrendszerünk védelmez bennünket a különféle baktériumoktól, vírusoktól, fertőzésektől. Ha ez a védelmi vonal megsérül, akkor komoly betegségekkel kell szembenéznünk. A fénnyel történő kezelés segítséget nyújthat immunrendszerünk megerősödésében, de még az allergiás tüneteinket is képes enyhíteni, illetve megszüntetni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Jelentős javulás érhető el általa a csontritkulásban szenvedőknél, de gyógyítja a különféle fekélyeket, felfekvéseket, az inak és az izmok sérüléseit, illetve minden törés és zúzódás sokkal hamarabb gyógyul a fényterápia alkalmazása mellett. Ezzel a módszerrel csökkenthetők az ízületi és reumatikus fájdalmak. Már néhány kezelés után is érezhetően mérséklődik az érintett testrészekben a korábban szűnni nem akaró fájdalom.

A cukorbetegség egy nagyon komoly betegség. Nyilván a fényterápia nem képes ezt a betegséget meggyógyítani, de elősegítheti, hogy ne alakuljanak ki komoly szövődmények.

A fényterápia gyógyír lehet a különféle bőrproblémákra, mint például pikkelysömör, herpesz vagy pattanás. De képes csökkenteni a ráncok mennyiségét és mélységét is.

A fényterápiát már évtizedek óta alkalmazzák. Már több mint száz évvel ezelőtt rájöttek arra, hogy csodás gyógyító hatásokkal rendelkezik. Niels Ryberg Finsen például a bőrtuberkolózist gyógyította sikeresen polarizált fénnyel. Munkásságáért 1903-ban Nobel-díjjal jutalmazták.

1 hozzászólás

  1. Papp Zoltanne

    Kerdesem, hogy a fenyterapia javithatja e az erek meszesedett, illetve plakkos elvaltozasait. Az aorta billentyu megvastagodott voltat tisztitassal csokkentheti e?
    Koszonettel varom a szives valaszt.
    Papp Zoltanne
    Ui. Alkalmazhato e ilyen mukodesu keszulek pacemaker viselese eseten?

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük