fbpx

A fogfájás csillapítása természetesen

Egy türkizkék asztalon egy tálban és mellette szegfűszegek.

A szegfűszeget sokan a konyhában használják sütés és főzés közben, pedig ezzel a fűszernövénnyel kapcsolatban is sok kutatás és vizsgálat folyt, és bebizonyosodott, hogy számtalan egészségügyi előnnyel rendelkezik. Ez a kellemes illatú és ízű fűszer kiváló gyógynövényként is funkcionálhat, kiváltképp fogfájás esetén számíthatunk rá.

A cikkben néhány hatékony természetes fájdalomcsillapítóról lesz szó, melyek gyulladás csökkentésében is hasznosak lehetnek számunkra, és ezen túl még antimikrobiális hatásokkal is rendelkeznek.

A szegfűszeg nagyon értékes vegyületeket tartalmaz, melyek nemcsak fájdalomcsillapító, hanem gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatásúak is. A szegfűszeg egyik legértékesebb vegyülete az eugenol, melynek kiemelkedő szerepe van a fog fájdalmának csillapításában.

Az eugenolnak elsősorban érzéstelenítő hatása ismeretes, így ha fáj a fogunk, de nincs időnk elmenni a fogorvoshoz, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy mi magunk készítünk remek fájdalomcsillapító szereket, amelyek segítenek, hogy néhány napig kibírjuk fogorvos nélkül is. Természetesen ezt követően nem árt felkeresnünk a fogorvosunkat, mielőtt még egy fogunk bánná az egészet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A legegyszerűbb módszer, ha elrágcsálunk egy szegfűszeget és várjuk a fájdalomcsillapító hatását. Az is jó megoldás, ha őrölt szegfűszeget összekeverünk olívaolajjal, egy vattapamacsra csepegtetünk belőle és a fájós fogra helyezzük. De a szegfűszegolaj használata is jó megoldás, ha fáj a fogunk.

Természetes fájdalomcsillapítóként hat még a fokhagyma is, hiszen antibakteriális hatással rendelkezik és a benne található allicin a fájdalmat is csökkenti. Tisztítson meg egy fokhagymagerezdet és rágcsálja el, hogy a benne lévő vegyületek azonnal kifejthessék pozitív hatásukat.

A hagyma is jó választás ha fáj a fogunk, hiszen a benne található anyagok antibakteriális hatással rendelkeznek, így a fogfájást okozó baktériumokat is elpusztíthatja.

Egy pasztát is készíthetünk nagyon apró szemű só, őrölt fekete bors és pár csepp víz hozzáadásával. Miután alaposan összekeverte, dörzsölje az ínyére a pasztát, hogy a fájdalom enyhüljön.

A gyömbér is enyhíthet a tüneteinken. Nincs is más dolgunk, mint lereszelni egy ujjnyi gyömbért, benedvesíteni egy vattapamacsot, majd erre helyezni egy kevés gyömbért és néhány percig az ínyünkre helyezni. Tapasztalatok szerint a fájdalomnak hamarosan nyoma sem lesz.

  1. Ládi Sándorné

    Köszönöm szépen a sok hasznos információt. Már gyermekkoromban Édesanyám alkalmazta ezeket, és valóban bevált a hatásuk.

    1. Örülünk, hogy tetszenek a cikkeink, a természetes gyógymódok mindig nagy segítséget jelentenek.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.