Reishi gomba egészben és szárított szeletekben, mellette a belőle készült kivonat.

Ha természetes és hatékony módszert keres az immunrendszer erősítésére, akkor fogyasszon gyógygombákat. Egyes kutatások azt feltételezik a gyógygombákkal kapcsolatban, hogy segítségükkel a rákos megbetegedések is megelőzhetővé válnak. Köztük a reishi gomba, amely egyre több figyelmet kap az utóbbi időben. A reishi gombát Kínában évszázadok óta gyógynövényként tartják nyilván. Napjainkban teák, kapszulák és szirupok formájában lehetséges fogyasztani.

A kínaiak úgy vélik, hogy a reishi gomba segíthet a máj egészségének és a tüdő működésének támogatásában. A reishi gombákról ismert, hogy segítenek az enyhe depresszió leküzdésében és emelni képesek a hangulatot. A kínaiak úgy tartják, hogy a rákos megbetegedések megelőzésében is a segítségünkre lehet ez a gomba, mégpedig az immunrendszer fellendítésén keresztül, a reishi gomba és a belőle készült kivonatok ugyanis rákellenes vegyületeket tartalmaznak. Három évtizedes kutatás igazolja, hogy ez a gombafaj rákellenes és tumorcsökkentő hatással rendelkezik. Úgy tűnik, hogy azok a vegyületek, amelyek a gombában találhatók, megakadályozzák a ráksejtek és a már kialakult tumor növekedését.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A reishi gomba fokozza az immunrendszer működését. Mindemellett csökkenti a vérnyomást, védelmet jelent a máj számára, csökkenti a gyulladást, a fájdalmat és megöli a vírusokat.

A cordyceps egy másik gombajfaj, amely szintén segíthet az immunrendszer megerősítésében. A kínai orvoslás szerint a cordyceps gomba fokozza a fehérvérsejtek hosszú élettartamát, amelyek fontos szerepet töltenek be a rákos megbetegedések megelőzésében.

A harmadik gombafaj a shitake gomba, amelyet az „élet elixírjének” is tartanak Kínában. Ez a gomba csökkenteni képes a koleszterinszintet. Lentinant is tartalmaz, amely egy ismert immunrendszer-erősítő és vírusgátló vegyület. A shitake gombában ezen kívül béta-glükán is van, amely az immunrendszer fellendítésével képes megelőzni a rákos megbetegedéseket.

A maitake és a portobello gomba szintén az immunrendszer erősítéséhez és a rákos megbetegedések megelőzéséhez járul többek között hozzá.

Ezek a gombák olyan vegyületeket tartalmaznak és olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek nagyban képesek javítani az immunrendszer működését. Márpedig sok betegség éppen az immunrendszer nem megfelelő működése miatt alakul ki.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*