fbpx

A kókuszolaj megállítja a fogszuvasodást

Kókuszpálma levelénegy félbevágott és egy egész kókuszdió, mellettük átlátszó üvegkancsóban a belőle készült kókuszolaj.

Az igyekezetet, hogy a fogszuvasodást kiváltó baktériumokat alapos fogápolással minimalizáljuk, egyre ritkábban koronázza siker. Ennek oka a cukortartalmú élelmiszerek évek óta erősen növekvő fogyasztásában rejlik, összekötve egy összességében tápanyagban szegény táplálkozással. Ezáltal a szájflóra egyensúlya megbomlik. Ez a helyzet ideális életfeltételeket teremt a baktériumok számára, melyek rohamosan elszaporodnak, elpusztítják a fogzománcot, gyulladásokat váltanak ki, és a fog romlásához vezetnek. Egy tanulmány szerint a kókuszolaj bizonyult győztesnek a fogszuvasodást kiváltó baktériumok elleni küzdelemben.

Kókuszolaj a baktériumok, gombák, vírusok és paraziták ellen

A kókuszolaj az egészségre gyakorolt sokféle pozitív hatása miatt a különösen értékes élelmiszerekhez tartozik. Ezt a státuszt nem utolsósorban antibakteriális, antivirális, gombaellenes, valamint parazitaellenes tulajdonságainak köszönheti. Ebből természetesen az egész szervezet profitál. A fog egészségével kapcsolatban azonban az antibakteriális hatása áll előtérben. A szuvasodást okozó baktériumok úgy kerülik a kókuszolajat, mint az ördög a szentelt vizet. Ez elsősorban a benne lévő laurinsavnak köszönhető.

A kókuszolaj hatása a baktériumok ellen

A laurinsav egy közepes szénláncú zsírsav, amely a szervezetben fejti ki hatását, és ott a kórokozók, például a baktériumok ellen lép fel. A baktériumok sejtmembránja egy nagyon vékony, finom zsírrétegből áll. Ha ez érintkezésbe kerül a laurinsavval, elkezd feloldódni, és a baktérium elpusztul. A kókuszolaj kizárólag a kórokozó baktériumokat támadja meg. Ezt az is egyértelművé teszi, hogy az anyatej is tartalmaz laurinsavat a baba még nem eléggé kifejlett immunrendszere támogatására.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Kókuszolaj a fogszuvasodás ellen

Az írországi Athlone Institute of Technology tudósai megerősítik a kókuszolaj hatását azokkal a baktériumokkal kapcsolatban, amelyek szuvasodást és gyulladásokat idézhetnek elő a szájban. Tanulmányukhoz a kutatók a kókuszolaj mellett más olajokat is alkalmaztak, amelyekhez zsírbontó enzimeket adtak. Ezzel imitálták a szervezet zsíremésztését. Majd az így „megemésztett” olajokat különböző baktériumtörzsekkel hozták kapcsolatba. Ide tartozott a Streptococcus mutans csakúgy, mint a Candida albicans.

A Streptococcus mutans a fogszuvasodás fő okozójának számít. Az ételpépben lévő szacharózból szilárd masszát képez, amellyel a baktériumok a fogzománchoz tudnak tapadni. Ráadásul a szénhidrátokat tejsavvá metabolizálja, így a szájban lévő – tulajdonképpen enyhén lúgos – miliő savas közeggé alakul. Ezek a tényezők a kórokozó baktériumoknak optimális életteret biztosítanak. A Candida albicans egy élesztőgomba, amely többek között a szájban is gyulladásokat válthat ki. Szintén savas közegre van szüksége.

A kísérletsorozatban használt olajok közül a kókuszolaj volt az egyetlen, amely mindkét kórokozót megölte, anélkül hogy az egészségvédő baktériumokat kikezdte volna. A kókuszolaj hatása tehát igen erősen különbözik az antibiotikumokétól. A kókuszolaj alkalmazása jelentősen hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez, és hatása nem korlátozódik csak a szájra, hanem az egész szervezetben megmutatkozik.

 1. “Gabriella nem szabad azt mondani,hogy nekem már késő” azt sohasem lehet tudni mi van az ember szervezetében leg bebűl, és az orvosok is csak tévedő emberek. Ha probléma is van az a legfőbb,hogy az immunerősítés legyen mindenek felett erő fölényben ,és akkor az sok mindent legyőz. Fel a fejjel nem tudom a problémát , de a gyógyúlni és az életben maradás a legfontosabb, minden elkeseredés mellett!! A személye és a kis családja számára. Ne tegyen senkinek olyan örömet,hogy azt mondja, hogy késő! hisz sosem késő!!!! No fel a fejjel Gabriella egy bátor nő ezt teszi ! Nagyon szeretem a kókuszt ha tejbe grizt is főzök teszek egy evőkanálnyit a gizbe és csuda finom, csak ajánlani tudom aki szereti a kókuszt.

 2. ÉN minden reggel a kávémba teszek 2mk kókusz zsírt,nagyon finom tőle,olyan mintha tejszín lenne benne.
  KEDVES GABRIELLA! Nem tudom mivel küzd,de elmesélem az én rövid történetemet. Tavaly màjusban megtudtam,hogy rosszindulatú daganatom lett a bal emlőben.Egy napig sajnáltam magam, de ennyi.Azóta paleo-ketogén diétán vagyok,nem eszek semmi szénhidrátot,ugyanis a cukor táplálja a daganatot,és én nem etetem.Csökkent a mérete 7 mm-t.Az orvos csak csodálkozik.Én tudom,hogy meggyógyultam. Hidd el te is Jézus nevében!Próbálja ki a paleolit életmódot.Engen Dr.Tóth Csaba paleoorvos kezel.Csak ajànlani tudom.A netem minden infot megtalál.
  Az élet szép és biztosan nem véletlenül vagyunk itt.Tehàt fel a fejjel.

 3. Kovács Zsuzsa

  Rendszeresen használom a kókusz olajat – azzal főzők – csak dicsérni tudom, aki teheti építse be a mindennapjaiba. Koleszterinmentes, jóízű, egészséges. Mi kell még?????

 4. Szabadkai Ági

  Kilenc hónapja csak kókuszolajjal főzök, és teljesen elhagytuk a cukrot, helyette Eritrit cukrot használok mindenhez. Férjem kezdődő cukorbetegsége helyreállt. Szénhidrátot is csak minimálisat fogyasztunk. Sok zöldségféle és hús. Csak dicsérni tudom a Paleolit életmódot:)))

 5. Pingback: Segítsük szervezetünket a tavaszi megújulásban! | Gyógyszer Nélkül

 6. Valaki kipróbálta a kókuszolajat fogszuvasodás ,,gyógyítására?” Ha igen hogyan, és milyen tapasztalatai vannak?

 7. Kedves Lujza a fogszuvasodás ellen a legjobb 1kg Xillitol + 50gramm Stevia por keveréke, üvegben sokáig összerázva. Mindkettő gátolja a fogrontó mikróbák működését, sőt az orr-garatban is hatásosak. Sajnos nem mindenre a hangszálak betegsége ismeretlen, de azt a mama drog sorozatban az izlandi zúzmó kevés-csipetnyi mennyiségének elszopogatása oldja meg

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük