fbpx

Candida albicans fertőzésnél segít a gránátalma

Gránátalma félbevágva, ahol jól láthatók az élénkpiros magok csoportjai.

A Candida albicans fertőzés egyike azoknak a betegségeknek, melyek világszerte a leggyakrabban maradnak diagnosztizálatlanul, vagy melyeket félrediagnosztizálnak. Ez azért van így, mert a fertőzés a legkülönbözőbb egészségügyi problémában juthat kifejeződésre. A gránátalma olyan anyagot tartalmaz, amely a nehezen leküzdhető gombát megtanítja félni.

Candida albicans

A Candida albicans az élesztőgombákhoz tartozik, és normál esetben a testünkben és a testünkön él (többek között a száj, a torok, a bél stb. nyálkahártyáján), anélkül, hogy károkat okozna bennünk. Ha azonban az ember kibillen az egyensúlyból, és gyengül az immunrendszere, akkor a candida gomba korlátlanul elszaporodhat az egész szervezetében, és betegségtüneteket okozhat. Ide tartozik elsősorban az allergia és emésztési panaszok, de a szívizomgyulladás, szív- és érrendszeri panaszok, reuma, köszvény, ízületi gyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, gyomorhurut, migrén, veseproblémák, ólmos fáradtság, hangulatingadozások, asztma és sok egyéb is. Pont a lehetséges tünetek sokfélesége miatt nehéz az orvostudománynak a Candida-fertőzés diagnosztizálása.

Hogyan küzdi le a gránátalma a candidát?

A tudósok felfedezték, hogy a gránátalma egy nagyon hatékony anyagot tartalmaz a Candida-fertőzések ellen. Ez az aktív gombaellenes hatóanyag a punicalagin. A candida egy speciális sorompóval védi a sejtmembránjait. A punicalagin képes áttörni ezt a sorompót, és ily módon leküzdeni az élesztőgombát.

Éva almája

Természetesen a gránátalma pozitív hatásairól már hosszú idő óta tudunk, már a bibliai időkből. A gránátalma volt ugyanis az az alma, melyet Éva megkóstoltatott Ádámmal. Az ókori egyiptomiak afrodiziákumként tekintettek a gránátalmára, ami azon alapult, hogy a kis fa élénkpiros virágbimbóinak tökéletes pénisz formája van… Végül a virágokat és a kérget gyomor-bélpanaszokra és paraziták ellen, a gyümölcs levét fogínygyulladások, láz és meghűlés ellen alkalmazták. Ma tudjuk, hogy a gránátalma hasznos prosztatadaganat, szívbetegségek és ízületi gyulladások ellen is. Egyes kutatók továbbá kimutatták, hogy a gránátalma-kivonat elképesztő antivirális hatással rendelkezik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A gránátalmának csak egyetlen mellékhatása van

A gombaellenes gyógyszerekkel ellentétben a gránátalmának nincsenek mellékhatásai. A gránátalma pompás ízű – pont mint a Paradicsom almái. Mivel a gránátalmafák természetes gombaölő hatóanyagaik miatt a gombák, de a rovarok számára sem érdekesek, a gyümölcs általában kezeletlenül, gyakorlatilag bio minőségben kapható. Egy kellemetlen mellékhatása azonban mégis van: az élénkpiros gyümölcs rendkívül makacs foltot hagy a textiliákon.