Frissen megmosott alma és eper felezve, negyedelve és egészben.

A tudósok minden évben számos kutatást végeznek, hogy minél több öregedésgátló táplálékot fedezzenek fel. Például az almában és a szamócában található fisetinről is bebizonyosodott, hogy anti-aging hatással rendelkezik.

Az öregedés elsődleges tényezője a sejtes öregedés. Amikor ez bekövetkezik, a sejt gyulladásos jeleket bocsát ki, majd az immunrendszer aktiválódik és vagy megsemmisíti vagy kijavítja a sérült sejteket.

A kutatók arról számoltak be, hogy bizonyos flavonoidok is segíthetnek kijavítani a sérült sejteket, azaz fiatalító hatással rendelkeznek. A kutatók nagyon sok vegyület hatását vizsgálták. Többek között kutatták a kurkumát és a fisetint is. A fisetin győztesen jött ki ebből a versenyből: bebizonyosodott róla, hogy amellett, hogy jó hatással van a sejtek működésére, még a glutationszinthez is kapcsolódik, amely egy erős antioxidáns, és szintén szerepe van a sejtek és a szövetek fiatalon tartásában.

A legfontosabb felfedezés a fisetinnel kapcsolatban, hogy csökkenteni tudja a szérum zsírsejtek szintjét, ezáltal meghosszabbítja az élettartamot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A fisetinnnel kapcsolatban még azt is bebizonyították, hogy jó hatással van a kognitív működésre és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Több kutatás során is igazolódott, hogy a fisetin csökkentette az Alzheimer-kórhoz kapcsolódó memóriavesztést. A fisetinnel kezelt egereknél például csökkentek a gyulladás és a stressz markerei, és a kontrollcsoport tagjait felülmúlták a kognitív teszteken.

A fisetin hatékonyan célozza meg a sok betegség gyökerét okozó gyulladást, amely akkor jelent veszélyt az egészségre, ha krónikussá válik. A krónikus gyulladás a szöveti károsodás mellett okozhat rákos megbetegedést, szívbetegséget vagy éppen Alzheimer-kórt is. Az immunrendszer túlzott aktivitása, illetve a nem megfelelő immunválasz is okozhat krónikus gyulladást.

A szamóca és az alma is gazdag fisetinben, illetve a szamóca kiváló forrása a C-vitaminnak, az oldható diétás rostnak, a káliumnak és az antioxidáns flavonoidoknak, mint például a kvercetinnek.

Az alma is gazdag rostokban, káliumban és egy olyan antioxidáns flavonoidban, amely csökkenti a vérnyomást. Az alma védőhatást fejt ki a hasnyálmirigy inzulintermelő béta-sejtjeire és prebiotikus tápláléknak minősül.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*