fbpx

A peptidek és a hialuronsav fiatalítják a bőrt

Női arc felső fele: szemek és homlok, kétoldalt az ujjaival a homlokát gyűri össze.

Minden nő arra vágyik, hogy hosszú ideig fiatalos, üde és egészséges maradjon az arcbőre. Ezt el is érhetjük, hiszen rengeteg olyan kozmetikai szer és vegyület létezik, amelyek biztosítani tudják ezeket a hatásokat. Cikkünkben most ezekről lesz szó.

Az egyik legjobb termék, amelyet a bőrünkre használhatunk, nem más, mint a retinol. A retinol az A-vitamin egy formája, amely segít eltávolítani az elhalt hámsejteket az arcról. Mivel a bőr legmélyebb rétegeiben is javítja a sejtek állapotát, ezért nagy szerepe van a kollagén- és elasztintermelésben is. Márpedig mind a kollagén, mind pedig az elasztin mennyisége csökken a kor előrehaladtával és ennek köszönhető a bőr gyors öregedése is. A retinol a keringés fokozásában is aktívan szerepet vállal, ez is lehet az oka annak, hogy rendszeres használatával a bőr sokkal egészségesebbnek tűnik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Idősebb korban nagy probléma a száraz arcbőr is. Ennek megelőzésében számíthatunk a hialuronsavra, hiszen segít a víz megkötésében, emiatt pedig a bőr ismét sokkal teltebb és kisimultabb lesz. A hialauronsav segíti az arcbőr regenerálódását, enyhíti a bőr szárazságát, illetve csökkenti a környezeti hatások és a stressz okozta károsodások kialakulását a bőrben.

A betegségek megelőzése érdekében nemcsak a szervezetünknek, hanem a bőrünknek is nagy szüksége van antioxidánsokra. Sokféle vitamin rendelkezik antioxidáns hatásokkal, mint például az A-vitamin, a C-vitamin és az E-vitamin. A káros hatású UV-sugarak és a káros környezeti anyagok mélyen behatolnak a bőrbe és ott oxidatív stresszt okoznak, azonban az antioxidánsok segítenek kivédeni ezeket a negatív hatásokat, például a sejtek károsodását, az elasztin és a kollagén lebomlását. Egyes antioxidánsok fokozzák a kollagén termelődését, javítják a bőrsejtek állapotát és csökkentik az öregségi foltok megjelenését.

A peptideket bőrregenerációs termékeknek is nevezhetjük. A peptidek serkentik a kollagén és az elasztin termelődését. Mivel antioxidáns hatásokkal rendelkeznek, így segítik a bőr megújulási folyamatait is. A retinolt szérum formájában is használhatjuk.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük