fbpx

A polihisztor koenzim-Q10

Egy asztalon koenzim-Q10-et tartalmazó ételek, máj, spenót, narancs, mandula, vörös hús, bab, avokádó, mogyoró, karfiol, tojás, olaj, szezámmagok, lazac.

A koenzim-Q10 egy természetben is előforduló antioxidáns tápanyag, amely pozitív hatással van az egészségünkre. Amennyiben hiányzik vagy az alacsony a szintje a szervezetünkben, sokféle egészségügyi problémával kell szembenéznünk. Ilyen például az agyi diszfunkció, az izomfájdalom vagy éppen a vesebetegség.

A koenzim-Q10 számos betegség megelőzésében lehet segítségünkre, úgy mint migrénes fejfájás, magas vérnyomás, anyagcsere-betegség, memória gondok, fülzúgás, fibromyalgia, krónikus fáradtság.

Ennek a vegyületnek nagy szerepe van abban, hogy a testünk megfelelően működjön. Kiemelkedő szerepe van például a sejtek energiatermelésében, de nagyon hasznos még az egészséges szívműködés fenntartásában is. Amennyiben kevés a koenzim-Q10 a szervezetünkben, úgy különféle szívbetegségek léphetnek fel. Megfigyelték, ha már szívbetegséggel küzdünk, de pótoljuk ezt a tápanyagot, úgy kevesebb és kevésbé súlyos tünetekkel kell számolnunk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Nagyon sok táplálék tartalmazza ezt az értékes és fontos vegyületet, de kiegészítő formájában is fogyaszthatjuk. A koenzim-Q10 gazdag forrásai a brokkoli, a karfiol, a hüvelyesek, a szőlő, az avokádó, a makréla, a sertéshús, illetve a marhahús.

A mai rohanó világunkban nagyon sok stressz ér bennünket, ami csökkent energiaszintet eredményezhet. Mivel a koenzim-Q10 csökkenti a stressz szintjét, illetve az általa okozott oxidatív stressz mértékét, így érdemes rendszeresen fogyasztani.

Manapság nagyon sokan szenvednek migréntől, melynek nemcsak a fejfájás az egyetlen vezető tünete, hiszen megjelenhet a hányinger, a hányás, a fényérzékenység és a hangérzékenység is. A koenzim-Q10-zel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy csökkentheti a fejfájások gyakoriságát, de még a migrén megelőzésében is segítségünkre lehet.

A krónikus fáradtság azzal is jár, hogy csökken a testünkben az energia, azaz a sejtek energiatermelése zavart szenved. Azonban, ha pótoljuk a koenzim-Q10 tápanyagot, úgy a szervezetünkben ismét helyreállhat az egyensúly, ami csökkentheti a krónikus fáradtság tüneteit, hiszen sokkal több lesz az energiánk, és így ismét fittek és aktívak lehetünk.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.