fbpx

A porckorongsérv fájdalmat okozó tünetei

Porckorongsérv helye a gerincoszlopban.

A porckorongsérv sok esetben okoz tüneteket, amelyek jelentősen meggátolják a munkavégzést. Egyes esetekben olyan komoly szimptómák is jelentkezhetnek, hogy a műtét is indokolttá válhat.

A porckorongsérvet okozhatja a túl magas sarkú cipő, de meglepő módon a nem megfelelő táplálkozás is oka lehet a kialakulásának. A betegség általában nagy fájdalommal jár, de hosszú időn keresztül nem is okoz semmilyen tünetet, csak amikor már baj van.

A porckorongsérv elsősorban idős korban okoz panaszokat és elsősorban a férfiak szenvednek ebben a betegségben.

Mikor gyanakodjon porckorongsérvre? A kéz és a láb fájdalma is jelezheti, hogy valami gond van az egészségével. Sajnos nemcsak a hát fájhat, hanem a fájdalom a végtagokba is sugározhat.

A porckorongsérv egy olyan betegség, amikor is az idegek nyomódnak a testben. A fájdalom mellett megjelenhet az égő érzés, a zsibbadás is elég gyakori tünetnek számít, de a porckorongbetegséget jelezheti az is, ha a test egyik oldala hűvössé, sok esetben hideggé válik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Mivel a porckorongsérv a gerinc mentén is nyomhat idegeket, így még a fej fájdalmát is okozhatja, akár még egy egyszerűnek tűnő munkavégzés is fájdalmat okozhat, úgy mint például a gépelés. A kéz zsibbadása jelezheti, hogy a nyaki gerinc területén problémák adódtak.

Amennyiben gyakran van egyensúlyhiánya, akkor is gyanakodhat porckorongsérvre. A lábban úgynevezett gyengeségérzés is kialakulhat.

A láb nemcsak elgyengül, hanem a fájdalom az alsó végtagokban is megjelenhet. A láb fájdalma azért jelenhet meg, mivel a csípő körüli idegek is nyomódhatnak, ami ideiglenes mozgáskorlátozottságot is okozhat.

A nevetés nagyon pozitívan hat az egészségre. Azonban ha valakinek porckorongsérve van, akkor még egy egyszerű nevetés, vagyis a jókedv is fájdalmat okozhat. Nemcsak a nevetéstől futhat végig a fájdalom az egész testen, de a tüsszögés és a köhögés is okozhatja az egész test, különösen a hát fájdalmát.

A pihenés sok betegség esetén kötelezően előírt terápia, azonban porckorongsérv esetén éppenhogy felerősödhet a fájdalom.

1 hozzászólás

  1. kövesi károly

    Mivel ezzel a problémával elég sokan érintettek,jó lett volna ha arról is ejtenek néhány szót,mivel is lehet eredményesen kezelni ez a betegséget.
    Az esetek többségében már az is elegendő ha a beteg becsületesen megissza a napi legalább 2,5 l folyadék mennyiséget,lehetőleg vizet. Amennyiben a test dehidratált a csigolyák közötti korongok összeesnek és nem tartják távol egymástól a csigolya elemeket,és ez okozza a rendkívüli fájdalmat,ha az elemek súrlódnak,illetve a korong és az idegek kitüremkednek. A kialakult gyulladást jól lehet Qercetinnel,vagy E vitamin komplexel kezelni.Remélem tudtam valamit segíteni.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük