fbpx

A pótolhatatlan K-vitamin

Zöld leveles zöldségek egy K betű formába beletuszkolva.

Manapság nagyon sokan szenvednek valamilyen szívbetegségben. Nem csoda, hiszen stresszes életet élünk és a magyar emberek életmódja még mindig hagy némi kívánnivalót maga után. Ahogy öregszünk, úgy egyre nagyobb lesz a valószínűsége nemcsak a szív-, de a csontbetegségeknek is. Azonban a legújabb kutatások azt mutatják, hogy a K-vitamin sokat segíthet ennek a betegségnek a megelőzésében.

Egy kutatásba 55 év feletti férfiakat és nőket vontak be. A csoport tagjai mindennap kaptak valamilyen K-vitamin-kiegészítést. Esetükben 10 év alatt mintegy 57 százalékkal csökkent a szívbetegségek általi halálozási arány.

Egy másik kutatás pedig a posztmenopauzába kerülő nőket vizsgálta. A posztmenopauza az az időszak, amikor már egy éve vagy annál több ideje kimarad a menstruáció. Sajnos ilyenkor a hölgyek nagy veszélynek vannak kitéve, hiszen lecsökken az ösztrogén hormon szintje, amely védő szerepet is betölt a hölgyek életében. A vizsgálat során azonban megállapításra került, hogy a K2-vitamin nagyon hatásosnak bizonyult bizonyos betegségek megelőzésében. Például a koszorúér-meszesedés jelentősen lecsökkent azon személyek esetében, akik rendszeresen K2-vitamin-kiegészítést, vagy K2-vitaminban gazdag táplálékokat fogyasztottak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Mindannyian tudjuk, hogy a K-vitaminnak kitüntetett szerepe van az egészséges csontozat fenntartásában. A K-vitamin szükséges az oszteokalcin, egy fehérjehormon termelődéséhez, amely nagyban elősegíti az új csontsejtek képződését.

Azonban ez a vitamin nemcsak a csontképződést és a csontok egészségét képes biztosítani, hanem a csonttörések kockázata is minimalizálódik ennek a vitaminnak a rendszeres fogyasztásakor.

A legtöbb K-vitamin a zöld leveles zöldségekben található, mint a káposzta, a spenót, a kelbimbó. Vannak azonban olyan speciális esetek, amikor nem elegendő csak a zöldségekből „beszerezni” ezt a vitamint, hanem K-vitamin-kiegészítésre is szükség lehet. Azok a hölgyek, akik már a menopauzába léptek, évente vegyenek részt csontsűrűség-vizsgálaton, hogy idejében fény derüljön a csontritkulásra, illetve, hogy elkezdjék a megfelelő kiegészítő alkalmazását, hogy esélye se legyen a csontritkulás kialakulásának. Évente javasolt teljes körű kardiológiai vizsgálaton is részt venni, hogy kiszűrjék az esetleges betegségeket.

 1. szabó márta

  Sajnos cseppfolyós k2 vitamin , amiben nincs más, sehol nem kapható. Mindenbe belegyömöszölnek mindent. Így sosem derül ki, mennyi is valójában a benne levő k2 viitamin. Még a d3 + k2 elfogadható lenne, de borzasztó drága, s nem derülnek ki ennél sem a hatóanyagok mennyiségei.

  1. A hatóanyagok mennyiségét kötelező jelleggel fel kell tüntetni a termék címkéjén, így egyértelmű, hogy miből mennyi van benne.

 2. Pásztor László

  Én is egyetértek! Lehet ha kiderülne, hogy mi minden van a táplálékkiegészítőkben a hatóanyagon kívül (hordozó anyagok, színezékek, stabilizálók) meg sem vásárolnánk.

 3. kövesi károly

  Azt mondják a bölcsek,minden pótolható,szerintem a K vitamin is.
  Az eszenciális aminósavak alkalmazásával
  /Lizin,Glicin/ a cikkben leírt problémák orvosolhatóak,sőt sokkal nagyobb spektrumban fejti ki ez a két aminósav az élettani hatását szervezetünkre,min azt bárki is gondolná.

  Érdemes utánna olvasni ennek a két aminósavnak,és mielőbb alkalmazni őket.
  A Lizinnek még ráadásul vírus ölő hatása is van,és nem csak a herpesz vírusra eredményes.
  A készítmények ára is lazán megfizethető. A Lizint már három éve alkalmazom nagyon jó eredménnyel a Glicint most kezdem el,javaslom mindenkinek.

  1. Irnál erről részletesebben, hogy miért ajánlod és használod ezt a két aminosavat és milyen dózisban ?

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük