fbpx

A rozmaring segítheti az ösztrogéndominancia miatt kialakult emlőrák gyógyulását

Rozmaring makrofotója.

Egykor a görögök és a rómaiak úgy vélték, hogy a rozmaring egy szent növény. A rómaiak pedig azt gondolták, hogy ez a gyógynövény jó hatással van a memóriára, Kínában pedig már évszázadok óta alkalmazzák. Kezelnek vele fejfájást, de a kopaszodás megelőzésére is alkalmazzák. A közelmúltban végzett kutatás szerint az emlőrák gyógyulását is elősegítheti.

A rozmaringnak számos egészségügyi előnye van. Többek között javítja a memóriát, csökkenti az izomfájdalmat, elősegíti a haj növekedését, támogatja az ideg- és a keringési rendszert, és még a trombózis megelőzésében is a segítségünkre lehet. A rozmaring antimikrobiális hatásokkal is rendelkezik és kitűnő antioxidáns gyógynövény.

Legfőbb erénye azonban a rákos sejtekre kifejtett hatása, beleértve a bőrrákot, a vastagbélrákot, a prosztatarákot, a leukémiát és a mellrákot.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A rozmaring daganatellenes tulajdonsága nagyrészt a karnozilsav-, a rozmaringsav- és az alfa-tokoferol-tartalmának (E-vitamin) köszönhető. Különösen a rozmaringban található karnozol az, amely bizonyítottan szerepet játszik az emlődaganat megelőzésében, gyógyításában. Mindemellett az oxidatív stresszt is képes lecsökkenteni, amely az egyik fő okozója a daganatos megbetegedéseknek.

Az emlőrákkal diagnosztizált nők esetében bebizonyosodott, hogy a rákos sejtek nagymértékben képesek elszaporodni az ösztrogén hormonra reagálva. A rozmaring biztonságosan képes inaktiválni az ösztrogén hormonokat, illetve stimulálni képes a májenzimeket, amelyek szó szerint kikapcsolják az agresszív ösztrogén típusú hormonokat. Általánosságban elmondható, hogy az emlőrák egy hormonfüggő daganat, vagyis kialakulásában a hormonok nagy szerepet játszanak.

A xeno-ösztrogének a vegyipar termékei. Ezek olyan mesterséges vegyszerek, amelyek a szervezetbe jutva képesek az ösztrogént utánozni, ezáltal ösztrogénhatást fejtenek ki.

Terhes nőknek és cikluszavarral küszködő nőknek nem ajánlott a rozmaring fogyasztása. Ha szeretné kipróbálni ennek a gyógynövénynek a csodás hatásait, előtte mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával. A természetes gyógymódok sokat segíthetnek az egészségi állapotunk megőrzésében, a betegségek megelőzésében, de bármilyen problémája is van, előtte mindenképpen vizsgáltassa ki magát. Aztán a kezelőorvossal egyeztetve a gyógyszeres terápiával kombinálva kezdje el a természetes gyógymódok alkalmazását.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük