Rózsagyökér sárga színű virága.

A hagyományos népi gyógyászatban már évszázadok óta alkalmazzák a rózsagyökeret. Régebben használták a munkaálló-képesség, a hosszú élettartam növelésére és számos egészségügyi állapot, többek között a fáradtság és depresszió ellen is.

Korábbi tanulmányok arról számoltak be, hogy a rózsagyökér fokozhatja a hangulatot azáltal, hogy stimulálja a neurotranszmitterek, például a dopamin és az agy szerotonin receptorait, amelyek jó hatással vannak az ember kedvére.

Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akik enyhe vagy közepesen súlyos depresszióban szenvedtek. Három hónap elteltével a kutatók megállapították, hogy a rózsagyökeret kapó betegeknél 30 százalékos javulás volt kimutatható. Nyilván a placebót kapó betegeknél nem jelentkezett változás. Az antidepresszánsokkal szemben a rózsagyökérnek nem voltak mellékhatásai, amit nagyon fontos megemlíteni, hiszen az antidepresszánsok számos, egészségre káros mellékhatással rendelkeznek. Ezek az eredmények azt sugallják, hogy a gyógynövényterápia potenciálisan segítheti azokat a depresszióban szenvedőket, akik a mellékhatások miatt nem tolerálják a hagyományos antidepresszánsokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A rózsagyökér egy nagyon értékes gyógynövény. Használhatjuk intesztinális kellemetlenségek kezelésére, de emésztési zavar esetén is fordulhatunk hozzá bizalommal. A rózsagyökeret nemcsak depresszió, de stressz esetén is bevethetjük.

Kardioprotektív hatással is rendelkezik, hiszen a szívizom funkcióit erősíti. Daganatellenes hatása is van és enyhíteni tudja a kemoterápia káros hatásait.

A gyógynövény javítja a szellemi funkciókat, illetve fokozza a sportteljesítményt.

A férfiaknál és a nőknél is fokozni képes a szexuális teljesítményt. Sejtszinten erőteljes antioxidáns védelmet biztosít, illetve megtámogatja a máj működését.

A rózsagyökér egy hatékony, adaptogén gyógynövény, amely egy szelíd fegyver a stresszellenes anyagok hatalmas táborában. A rózsagyökér egy antioxidáns hatással bíró növény, amely gátolja a szervezetben végbemenő káros oxidatív folyamatokat. Védelmet nyújt a sejtek számára és elősegíti azok hatékony működését.

A gyógynövény fokozza az állóképességet, jó hatással van a fizikai erőnlétre, de a kognitív funkciót is jelentősen serkenti.

Védelmet nyújt a szív számára, javítja a központi idegrendszeri funkciókat, jó hatással van a keringésre és még a zsírégetésben is a segítségünkre lehet.

Ehhez a cikkhez 2 hozzászólás

  1. Tóth Kálmán

    Érdemes lenne az ilyen cikkekhez konkrét javaslatokat adniuk a hozzáférést illetőn, hogy melyik termékekben vannak meg.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*