fbpx

A természet becses ajándéka: propolisz

Propolisz az asztalon különféle más, mézből készített terméek mellett.

Ha valaki szereti a természetes gyógymódokat és rendszeresen alkalmazza is azokat, akkor mindenképpen tudnia kell a propoliszról. A propolisznak ugyanis számos, egészségre gyakorolt pozitív hatása létezik, például vírusellenes és gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik. A propolisz egy fantasztikus ajándék a természettől, amely oly sokféle módon segíthet nekünk.

A propolisszal kapcsolatban rengeteg vizsgálat született. Az egyik jelentős kutatási eredmény, hogy megöli a rákos sejteket. A kutatások szerint elsősorban a prosztata- és a vastagbélrák esetén nagyon hatásos. Ezzel kapcsolatban kutatások is folytak. A propoliszról bebizonyosodott, hogy megszakította a rákos sejtek vérellátását és ez a ráksejtek pusztulásához vezetett. Ellenben az egészséges sejtek sértetlenek maradtak.

A csontjaink egészségének megőrzése minden életkorban nagyon fontos, hiszen idősebb korunkban csontjaink veszítenek tömegükből és sűrűségükből. A propolisz azonban segít fenntartani a csontszövetet, illetve annak építését is elősegíti. Mindemellett a gyulladás kialakulásnak esélyét is minimalizálja, márpedig a gyulladás különféle csontbetegségekhez vezethet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A propolisz antimikrobiális hatással is bír, így hatékonyan vethető be például ételmérgezés esetén.

A szánkban kialakult gyulladások gyakran valamilyen fertőzés következményei. A gyulladáscsökkentő propoliszról azt találták, hogy javítja az orális egészséget. De más gyulladásos megbetegedés ellen is nagyon hatásos. Ilyen például a szívbetegség, az Alzheimer-kór vagy az ízületi gyulladás. A görög és római orvosok a régebbi korokban is gyakran alkalmazták a propoliszt szájfertőtlenítésre.

A propolisz a vérnyomásra is kedvező hatással van, hiszen vérnyomáscsökkenést eredményez.

A propolisz sokféle allergiás tünetet képes enyhíteni, megszüntetni, hiszen blokkolja a hisztamin felszabadulását, amely okozhat orrfolyást, szemkönnyezést vagy torokirritációt is, vagyis tipikus allergiás tüneteket. Tehát a propolisz nagyon hatékony lehet az allergiás tünetek csökkentésében, mégpedig a hisztaminfelszabadulás gátlásán keresztül.

A propolisz antioxidánsokban rendkívül gazdag, de vírusellenes és gyulladáscsökkentő hatásairól is ismeretes. És még a nagyon nagy melegben, sportolók számára is hasznos, hiszen növelni képes a sportteljesítményt.

A propolisz segíthet a fertőzésekkel, az influenzával és a megfázással szemben, azaz eredményesen képes harcolni a betegségeket okozó baktériumokkal szemben. Emellett lassítja a vírusok és a gombák növekedését, támogatja az immunrendszert és elősegíti az általános egészséget.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük