Tőzegáfonya egy bambusztálból az asztalra öntve.

Ahhoz, hogy a hólyagunk egészséges maradjon, fontos, hogy naponta legalább 2-3 liter folyadékot megigyunk. Ez segít átmosni a húgyhólyagot, de a lehetséges fertőzések kialakulásától is megvéd bennünket. Az is lényeges, hogy ne szedjünk minden apróságra gyógyszereket, mivel ezzel a vese dolgát is nagyon megnehezítjük, hiszen a sok méreganyag miatt a veséknek meglehetősen sokat kell méregteleníteniük.

Hólyagunk egészségét többek között a tőzegáfonya biztosíthatja. Ez a gyógynövény nemcsak a húgyutak fertőtlenítését képes ellátni, hanem a húgyutakat érintő betegségek megelőzésében is kiemelkedő szerepet játszik. A tőzegáfonya rengeteg C-vitamint is tartalmaz, ami elősegíti, hogy a hólyag és a húgyutak egészségesen legyenek képesek működni. A gyógynövény sok értékes hatóanyagot tartalmaz. Ilyenek például a flavonoidok, a cseranyagok, de ásványi anyagokban – kálium, foszfor, nátrium – is bővelkedik. Egyes baktériumok okozhatnak hólyaggyulladást, azonban ez a gyógynövény segítséget nyújt abban, hogy ezek a baktériumok ne tudjanak a húgyutakban megtapadni.

A vese egyik nagyon jó barátja az aranyvessző lehet. Az aranyvessző meggátolja a hólyaggyulladás kialakulását vagy enyhíti annak kellemetlen tüneteit. A vesehomok vagy a vesekő kellemetlen görcsökkel járhat együtt. Az aranyvessző ezt a tünetet is enyhíteni képes. Ez a gyógynövény csökkenti a fájdalmat és vizelethajtó hatással rendelkezik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Aranyvesszőkúrát is tarthatunk vesénk karbantartására. A kúra ideje alatt fogyaszthatunk gyógynövényből készült teát, tinktúrát, de még bort is. Hogyan készül a tea? Tegyen egy csészébe egy teáskanálnyi gyógynövényt, öntse le 2 dl forró vízzel, majd negyedóra múltán szűrje le. A tinktúra készítéséhez egy befőttesüveget töltsön meg annak háromnegyed részéig aranyvesszővel, majd öntse le 40 százalékos alkohollal. Állítsa az üveget három hétre sötét helyre, de mindennap rázogassa fel az üveg tartalmát. Három hét elteltével szűrje le, majd fogyassza naponta legalább három alkalommal. Egy csésze teába keverjen el húsz csepp tinktúrát és már fogyaszthatja is.

A gyógynövényből bor is készülhet. Mosson meg és aprítson fel annyi aranyvesszőt, hogy egy literes befőttesüveg legalább egyharmad részéig megteljen. Öntse majdnem teljesen tele az üveget fehérborral, majd helyezze az üveget hűvös helyre. Három hétig minden egyes nap rázza fel kicsit az üveg tartalmát. Három hét után szűrje le, majd naponta három alkalommal fogyasszon belőle egy-egy kisebb kupicával. A tinktúrát és a bort is tárolja hűtőszekrényben!

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*