fbpx

A vírusellenes hatásokkal rendelkező manukaméz

Fehér tálban manukaméz mézpergetővel, mellette virágos manukaágak.

A manukaméz őshazája Új-Zélandon található, de ma már szerte a világon, így hazánkban is egyre többen ismerik és fogyasztják is. Jól is tesszük, ha beillesztjük az étrendünkbe, mivel nagyon sok pozitív előnye van ennek a méznek. Mutatjuk is, melyek ezek.

A manukaméz olyan természetes vegyületeket tartalmaz, amelyek antibakteriális hatásokkal rendelkeznek. Igaz, hogy magas a cukortartalma, de ez a cukor egy természetes cukor, a szacharóz, amely viszont energiát biztosít a szervezetünk számára.

A manukaméz ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz aminosavakat is, amelyek a fehérje építőkövei, ezek pedig aktívan hozzájárulnak a testünk működéséhez és a növekedéshez. B-vitaminokat is bőven tartalmaz, amelyek megtámogatják az energia felszabadítását. Gazdag még kalciumban, amely erős csontozatot és fogazatot biztosít, illetve vasban is bővelkedik, amely pedig a vörösvértest képződéséhez járul aktívan hozzá. A manukaméz gazdag forrása a káliumnak, amely a szívizom megfelelő működését biztosítja.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A manukamézzel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy gyorsabb sebgyógyulást idéz elő és ezt a hatását a magas cinktartalmának köszönheti. A sebre helyezve javítja a seb gyógyulási folyamatát és csökkenti a fájdalmat is.

A manukaméz antimikrobiális, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik, amely hatások aktívan részt vesznek a szövetek regenerációjában. A szakértők szerint lehet használni égési sérülések és diabéteszes fekélyek esetén is.

Mivel a manukaméz gyulladáscsökkentő hatása is kiemelkedő, így a gyomorfekély elleni védelemben is nagy hasznát vehetjük.

Ez a mézfajta nagyszerű prebiotikumként is működik, ezzel hozzájárul ahhoz, hogy az úgynevezett jó baktériumok elszaporodjanak az emésztőrendszerben, és így helyreállítja a bélflóra egyensúlyát.

A manukamézzel kapcsolatos kutatások során megállapították, hogy kiemelkedőek a vírusellenes hatásai, éppen ezért a téli megfázásos időszakban is bátran fogyaszthatjuk. Mivel a méz gyulladáscsökkentőként is működik és még a köhögést is csillapítja, így nem hiányozhat az otthonunkból, főleg akkor, amikor nagyobb az esélye a fertőző betegségek kialakulásának.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük