Algából kinyert algaolaj kis üvegkancsóban.

Az algaolaj az az olaj, amely közvetlenük az algákból származik. Ez az olaj DHA-t tartalmaz, amely az omega-3 zsírok 97 százalékát teszi ki az agyban. A zsíros hal – mint a lazac – kiváló forrása a DHA-nak, de számos más mód is van arra, hogy DHA-hoz jussunk. Ez azért van, mert például az algaolajat hozzáadják élelmiszerekhez, italokhoz és különféle kiegészítőkhöz.

Az omega zsírsav DHA elengedhetetlen a magzati agy normális fejlődéséhez. Tanulmányok bizonyítják, hogy azok az állapotos nők, akik elegendő omega-3 zsírsavat fogyasztanak, biztosítani tudják születendő gyermekük egészségét. A terhesség alatt fogyasztott DHA elősegíti a vizuális memória és a verbális intelligencia fejlődését.

Az omega-3 zsírsavak nemcsak az agy, de a szem egészségét is biztosítani tudják. Ismeretes, hogy a retina nagyon magas DHA-szintet mutat. A DHA modulálhatja a sejtmembránhoz kötött enzimek aktivitását, amelyek a sejtek működésért felelősek. A makuladegeneráció az életkorral összefüggő szembetegeség, amely homályos látást eredményez, de akár látásvesztést is okozhat. Ez a betegség kialakulhat az öregedés miatt, de a dohányzás, a nem elegendő zöldségfogyasztás, a rossz emésztés, az UV-sugárzásnak való kitettség és a magas vérnyomás miatt is kialakulhat. A makuladegeneráció természetes kezelése az omega-3 zsírsav fogyasztásával oldható meg, amely DHA-t tartalmaz, mivel ez segít enyhíteni a szemnyomást.

Az algaolaj segít szabályozni a szívverést, csökkenti a vérnyomást és a vérrögképződést. Csökkenteni tudja a gyulladást, így minimalizálja a szívroham és a stroke kialakulásának a kockázatát. Az algaolaj mindezeken kívül segít csökkenteni a trigliceridszintet és az LDL-koleszterin szintjét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az omega-3-ban gazdag ételek elengedhetetlenek a kognitív fejlődés és funkciók szempontjából is. A DHA segíti az agy kommunikációs folyamatait és csökkenti a gyulladást, ami segíthet az öregedési folyamatok lassításában. A DHA szükséges az agy funkcionális fejlődésében csecsemőknél és a normál agyműködés fenntartásában felnőtteknél. A DHA hiányosságai összefüggenek a tanulási deficittel, de a megfelelő mennyiségű DHA-bevitel javítja a tanulási képességet.

Az algaolaj és más DHA-ban gazdag táplálékok segítenek csökkenteni a szorongás és a depresszió tüneteit. Az omega-3 olajok nagyobb bevitele jelentősen csökkenti az Alzheimer-kór és az érrendszeri demencia kialakulásának a kockázatát. Az olyan olaj, mint az algaolaj javítja az életminőséget és a memóriát a demenciában szenvedők körében.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*