fbpx

Ami az életet is megkeseríti: stressz

Sematikus ábrázolás: emberi fej tele túlterhelt gondolatokkal.

A stressz egy nagyon komoly probléma a mai világban. Sajnos nagyon rohanó életmódot folytatunk, az emberek többsége szorong, hogy mindenütt megfeleljen: a munkában, otthon, a házasságában. Az emberek manapság könnyedén válnak el, nem nagyon gondolkodnak, ha gond van, először nem a megoldás, hanem rögtön a válás jut eszükbe. Pedig a kommunikációnak kiemelt fontossága van az életben. Nemcsak a magánéletben, hanem a munkahelyen is. Azonban az emberek nagy része – teszem hozzá jogosan – félti az állását, és ezért nem mer felszólalni a saját érdekében, még abban az esetben sem, ha nagy gond van.

A társadalom egy olyan irányba halad, ami egyáltalán nem jó az egészségre nézve. Az emberek nem tudnak kicsit megállni, lenyugodni. Mindenki rohan, siet, ellaposodnak a családi és baráti kapcsolatok, és senki sem örül a másik sikerének. A stresszt azonban minél hamarabb kezelni kell, hiszen hosszú távon megbetegíti az embert. Különféle tápanyagok, kiegészítők állnak a rendelkezésünkre, nagyon fontos, hogy odafigyeljünk ezek pótlására, mert a stressz mentálisan és fizikai értelemben is megbetegíthet bennünket. Lássuk, milyen tápanyagok segíthetnek a stressz csökkentésében és megszüntetésében.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A melatonin mint a stressz egyik ellenszere

A melatonin sokat segíthet a stressz csökkentésében. A melatonin elsősorban az alvás szabályozásában lehet a segítségünkre. Az alvás és a hangulat között szoros összefüggés áll fenn, hiszen ha nem alusszuk ki magunkat, morcosak és lehangoltak leszünk. Amennyiben rendszeresen fogyasztunk melatonint, úgy hatékonyan csökkenthetjük a stresszt.

A melatonin nemcsak hatékonyabb alvást biztosít, de tudományos kutatások igazolják, hogy idős emberek esetében még hatékony lehet a viselkedési rendellenességeknél, lehangoltságnál és depressziónál is.

A stressz és a magnézium

A magnézium nemcsak az izmok működésére hat, de a kiegyensúlyozott idegrendszeri működést is biztosítani tudja. Amennyiben magnéziumhiányban szenvedünk, úgy a stressz káros hatásai komoly tüneteket is okozhatnak. A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely elősegíti a relaxációt. Nemcsak a stresszválasz szabályozásában játszik aktív szerepet, hanem akár még a depressziót is megelőzhetjük a rendszeres fogyasztásával.

A macskagyökér is hasznos lehet

Ez a gyógynövény nemcsak álmatlanság esetén lehet hasznos, de stressz és szorongás esetén is. Stressz esetén könnyen megemelkedhet a vérnyomásunk. Nos, ez a gyógynövény az ilyenkor megemelkedett vérnyomást is csökkenteni tudja.

A B-vitaminok is segíthetnek

A B-vitaminok segítik az idegrendszer megfelelő működését. A B-komp-ex vitaminok jobb hangulatot eredményeznek. A B12-vitamin hiánya akár még autoimmunbetegség, lupusz kialakulásához is vezethet.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük