fbpx

Az adaptogén gyógynövények csodát művelnek a nők egészségével

Egy szürke asztalon egy üvegben porrá őrölt maca, mellette egy fakanálban macapor, illetve Maca felirat.

A szervezetünket nap mint nap éri valamennyi stressz, ami sajnos nemcsak az idegeinket viseli meg, hanem a sejtjeinket is. És nemcsak a feszültség okozhat stresszt a szervezetünk számára, hanem a környezeti és a kémia stresszorok is megtépázhatják az egészségünket. A levegő szennyezettsége, a dohányfüst is lehet stresszor, és ha hosszú ideig nem is érezzük a romboló hatását, egy idő után jelentkezhetnek a negatív következmények.

A stressz mindenkire károsan hat, de talán a nők egészségét jobban megviseli, ám az adaptogén gyógynövények segíthetnek, hiszen fellendítik az immunrendszert, csökkentik a klimaxos tüneteket és segítséget nyújtanak a fáradtság elleni küzdelemben is. Ezért most a hölgyeknek ajánlunk remek adaptogén gyógynövényeket, melyeket természetesen a férfiak is fogyaszthatnak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az egyik ilyen adaptogén gyógynövény, a maca gyökér. Őshazája Dél-Amerikában található, ahol legfőképpen a nemi vágy és a termékenység növelésére használják. A maca gyökérrel kapcsolatban is sok vizsgálatot végeztek. Megállapították, hogy azoknál a nőknél, akik beléptek a menopauza szakaszába és rendszeresen fogyasztották a macát, jelentősen csökkentek a szorongásos és a depressziós tünetek.

A menopauza alatt nemcsak a hangulatingadozás és a szorongás jelenhet meg, hanem más kellemetlen tünettel is kell számolniuk a hölgyeknek. A maca gyökér megszünteti a libidó csökkenését, ami nagy gond lehet egyes változókorba lépő hölgyeknél. Ez a gyógynövény azon nők esetében is hatásosnak bizonyult, akik a kelleténél korábban léptek be a menopauza szakaszába.

A másik remek adaptogén gyógynövény az aranygyökér, amely kiemelkedő antioxidáns hatással rendelkezik, de nagyon hatékony a fáradtság leküzdésében is. A menopauza idején is lényeges szerepe van a testmozgásnak, de állóképességünket nemcsak a rendszeres sporttal, hanem az aranygyökérrel is fokozhatjuk.

Az aranygyökér védelmet jelenthet az agy számára is az oxidatív stresszel szemben, így kulcsszerepe lehet a demencia megelőzésében és kezelésében. Kutatások igazolják, hogy ez a gyógynövény csökkenti a magas vérnyomást. Azonban akik ebben a betegségben szenvednek, soha ne hagyják abba a felírt gyógyszerek szedését, illetve a kiegészítők alkalmazását is mindig beszéljék meg a kezelőorvosukkal.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.