fbpx

Az adaptogén gyógynövények segítenek a stressz csökkentésében

Fa vágódeszkán fatálakban egész és őrölt ashwagandha, mellettük néhány kapszula és levél.

A 21. század emberének nagyon sok stresszt kell átélnie. Stressznek nemcsak akkor vagyunk kitéve, ha idegeskedünk vagy ha trauma ér bennünket, hanem sok más módon is. A szervezet számára nagyfokú stresszt jelentenek a vegyi anyagok, a levegő szennyezettsége, a feldolgozott élelmiszerek, a szeretet nélküli vagy érdekkapcsolatok, az inaktív életmód, a dehidratáció, a gyógyszerek, a dohányzás, az alkohol. Egyszóval nagyon sok stressz éri az emberi testet és lelket minden egyes nap.

A stressz csökkentésében nagy segítségünkre lehetnek az úgynevezett adaptogén gyógynövények, amelyek segítenek növelni a stresszel szembeni ellenálló képességünket. Most néhány ilyen gyógynövényt mutatunk be.

Az egyik legnagyszerűbb adaptogén gyógynövény nem más mint az aranygyökér, amelyet rózsagyökérnek is neveznek. A gyógynövény nemcsak a stressz okozta tünetek csökkentését segíti elő, hanem a mentális és fizikai fáradtságot is enyhíteni tudja. Csökkenti a szorongást és idegességet, miközben segít megnövelni a munkateljesítményt, nem beszélve arról, hogy rendszeres fogyasztása mennyi energiát képes biztosítani az emberi szervezet számára.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az indiai ájurvédikus gyógyászat évezredek óta alkalmazza az ashwagandha nevű gyógynövényt mint remek adaptogént a stressz és a szorongás enyhítésére. Hatására csökken a szervezetben a kortizolhormon szintje, a szorongás, viszont jelentősen javul az általános jóllét. A csökkenő stressz és az alacsonyabb kortizolszint hatással van a szív- és érrendszer egészségére, hiszen javítja azt.

Stressz hatására sokan válnak érzelmi evővé, ami ugye súlygyarapodással jár együtt. Azonban aki rendszeresen fogyasztja az ashwagandhát, arról számolt be, hogy jelentősen csökkent az étel utáni sóvárgása és még fogynia is sikerült.

Egy másik nagyszerű adaptogén gyógynövény nem más mint a szibériai ginszeng. Ez a gyógynövény nem csupán a stressz csökkentésében lehet a segítségünkre, hanem a sok stressz miatt bekövetkezett magas vérnyomás és magas vércukorszint csökkentésében is.

A levendulára is számíthatunk, amennyiben sokat vagyunk feszültek, illetve álmatlanságban szenvedünk. A gyógynövény nagyon hatékony, ha mentális és fizikai stressz ér bennünket.

  1. Mikor vegyem be az aranygyökér készítményt, ha jobban szeretnék éjszaka aludni?
    Köszönöm a választ!

    1. Konkrét termékkel kapcsolatban a forgalmazó tud felvilágosítást adni, de a címkén is fel kell tüntetni a szedési javaslatot.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük