fbpx

Az agy egészségét fenntartó gyógynövények

Üvegben szárított zsálya, mögötte nagy csokor friss zsályalevél.

Sok olyan fűszer és gyógynövény áll a rendelkezésünkre, amelyek nagyon hasznosak lehetnek az agyi egészség megőrzésében. Ezek a gyógynövények segíthetnek megelőzni az Alzheimer-kór kialakulását, de nagy szerepük lehet a gondolkodás, az emlékezés, a memória és a kognitív funkciók fejlesztésében.

Az egyik ilyen agyat támogató gyógynövény nem más, mint a zsálya. A zsályának nagy szerepe van a megismerés támogatásában és az Alzheimer-kór kezelésében, ugyanis a gyógynövény olyan aktív vegyületeket tartalmaz, amelyek előnyösek lehetnek mind a kognitív, mind a neurológiai funkciók javításában.

Az ájurvédikus orvoslás már nagyon régóta használja a kurkuma nevű fűszert. Aktív vegyülete, a kurkumin, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Ez két olyan hatás, amelyre mindenképpen szükség van az agyi egészség megőrzése szempontjából. A kurkuma közrejátszhat az Alzheimer-kór megelőzésében, mivel csökkenti az agyban az amiloid plakk kialakulását. Ezen kívül az idegsejtek pusztulását is csökkenti.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A Ginkgo bilobát is már régóta alkalmazza az hagyományos orvoslás a demencia megelőzésére. A gyógynövény javítja a kognitív funkciókat, mégpedig úgy, hogy serkenti az agy vérkeringését és fokozza az agyban a vér áramlását. A Ginkgo biloba javíthatja az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a kognitív funkciókat, illetve azoknál is, akik enyhe kognitív károsodást szenvedtek el valamilyen betegség miatt.

Az ashwagandha egy másik ájurvédikus gyógynövény, amely sikeresen gátolja meg a béta-amiloid plakk képződését az agyban. A gyógynövény csökkenti az agyban az oxidatív stressz kialakulását, amely szintén aktívan hozzájárul az Alzheimer-kór kialakulásához.

A ginszeng gyulladáscsökkentő vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek szintén meggátolhatják az amiloid plakkok kialakulását az agyban és így csökkenhet az agyi degeneratív betegségek kialakulásának az esélye.

A Gotu kolának szintén az oxidatív stressz csökkentésében van nagy szerepe. Nemcsak az oxidatív stressz mértékét csökkenti, hanem a kognitív funkciókat is segít fokozni.

A citromfű javítani tudja az agyi kognitív funkciókat, ezzel pedig az demencia megelőzésében lehet a segítségünkre.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük