fbpx

Az agy erejének javítása egyszerűen

Műanyag piros agy súlyt emel maga fölé.

Az egészséges ételek nem csupán a testünket, de az agyunkat is táplálják. Agyunknak is szüksége van értékes ásványi anyagokra és vitaminokra, hiszen még nyolcvanévesen is szeretnénk, ha fittek és szellemileg épek lennénk. A fontos tápanyagok lehetővé teszik az új agysejtek képződését, amelyek folyamatosan kapcsolatba lépnek és kommunikálnak egymással, illetve így megőrizhetjük a memóriánkat és a gondolkodási képességeink sem szenvednek majd csorbát.

Az egyik alapvető táplálék az agyunk számára a tiszta ivóvíz. Ez nemcsak abban segít nekünk, hogy hidratáltak maradjunk, de éberséget is kölcsönöz, vagyis sokkal jobban tudunk a munkánkra koncentrálni, ha délután nem kávét, hanem egy nagy pohár tiszta ivóvizet veszünk magunkhoz.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A feldolgozott élelmiszerek megkönnyíthetik a nők dolgát, hiszen ezekkel nem kell sokat bíbelődni, viszont rengeteg adalékanyagot tartalmaznak, így károsak az egészségre is. Régebben én is előszeretettel próbáltam ki a félkész ételeket, de rájöttem, hogy sokkal jobban járok, ha saját magam főzök. Lehet, hogy így plusz egy-két órával több időt töltök a konyhában, de fokozottan megéri, hiszen így a családom egészségét óvhatom meg. Az első döbbenet akkor ért, amikor megláttam a csomagoláson, hogy mennyi káros adalékanyag van ezekben a feldolgozott élelmiszerekben, amelyek mind-mind beavatkozhatnak a szervezetünk működésébe, és akár még komoly betegségeket is okozhatnak.

Az agyi funkciók növekedésében kitüntetett szerepet játszanak a bogyós gyümölcsök. Legfőképpen az áfonyának van kiemelkedő szerepe az agyi egészség javításában. Ezek az apró bogyók nemcsak fiatalon tartják az agyat, de a memóriafunkciókat is javítani tudják. A bogyók antioxidánsokban gazdagok, amelyek védelmet jelentenek az agysejtek számára, hiszen megvédik azokat az oxidációtól, így csökkentve az agyi öregedés folyamatát, megnövelik az egészséges sejtek képződését és minimalizálják az agy betegségeinek a kockázatát.

Természetesen nemcsak az áfonya tartozik az egészséget hozó bogyós gyümölcsök táborába, hanem a szőlő, a goji, a szeder és a málna is elősegítheti az agy működésének javítását.

A C-vitamin és a béta-karotin is hozzájárul a memória és a gondolkodási képességek javításához, illetve az artériák megfelelő működéséhez. Milyen zöldségekben és gyümölcsökben található meg a C-vitamin és a béta-karotin? A kantalup dinnyében, a brokkoliban, a narancsban, a paradicsomban, a paprikában, a cseresznyében vagy a sárgarépában.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.