Vérteszt D-vitaminra.

Ahhoz, hogy sokáig egészségesek maradjunk, nagyon fontos, hogy az immunrendszerünk működésével se legyenek gondjaink. A D-vitamin alacsony szintje gátja lehet az immunrendszer egészséges működésének, így jól tesszük, ha odafigyelünk ennek a vitaminnak a bevitelére. A D-vitamin nélkülözhetetlen a rákos megbetegedések megelőzésében, de gyógyítja a fertőzéseket, támogatja a szív és a csontok egészségét és harcol az autoimmun betegségekkel szemben.

A D-vitamin hiánya olyan egészségügyi problémák kialakulásához vezethet, mint például gyulladás, csökkent kognitív működés, szív- és érrendszeri problémák, memóriagondok vagy éppen Alzheimer-kór.

Az alacsony D-vitamin-szint ezen kívül összefügg a T-sejt hatástalanságával, ami az immunrendszer legyengüléséhez vezet, ez pedig elősegíti, hogy így az kevésbé tud megküzdeni a fertőzésekkel, a rákos megbetegedésekkel és más betegségekkel.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ez az esszenciális vitamin segít a szervezetben kialakuló gyulladás csökkentésében, amely az autoimmun betegségek és a rákos betegségek egyik előfutára. A gyulladás gyakran a krónikus fájdalom egyik tényezője, ami azt jelenti, hogyha nincs elegendő D-vitamin a szervezetünkben, akkor ez segíthet nemcsak a gyulladás csökkentésében, hanem a fájdalom csillapításában is. Vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy az alacsony D-vitamin-szint súlyos és mérsékelt intenzitású fájdalmat képes okozni az emberi szervezetben.

D-vitamin nélkül az immunrendszerhez kapcsolódó DNS-receptorok nem aktiválhatók. Ennek a vitaminnak a hiányában megnövekedett gyulladás és elnyomott immunrendszer lesz az eredmény.

A D-vitamin-termeléshez az egyik legjobb forrás a napfény, így amikor csak süt a nap, arra kell törekednünk, hogy napi 15-20 percet a szabad levegőn töltsünk, hogy bőrünkön keresztül szervezetünk feltöltekezzen ezzel a vitaminnal. D-vitamin-szintetizáló ételek közé tartoznak többek között az olajos halak és az omega-3 zsírsavakban gazdag táplálékok.

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, így a bélrendszerünknek képesnek kell lennie arra, hogy felszívja az étkezési zsírt, hogy elnyelje a D-vitamint. A mondás így szól: „Az vagy, amit megeszel.” Ennek modern változata: „Az vagy, amit a bélrendszered fel tud szívni, amit a szervezeted hasznosítani tud.” Ha valakinek gyulladásos bélbetegsége, valamilyen fertőzése vagy gluténintoleranciája van, úgy akadályokba ütközhet ennek a vitaminnak a felszívódása, így minden ilyen esetben érdemes tanácsot kérni a kezelőorvostól, hogy ne alakuljon ki D-vitamin-hiány.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*