fbpx

Az antioxidánsok segítik a zsírégetést, a testsúlycsökkenést és megakadályozzák az idő előtti öregedést

Mikroszkóp alatti kép.

Az emberek jelentős hányada túlsúlyos vagy elhízott, ami elősegíti az idő előtti öregedést, és olyan életveszélyes állapotokat, betegségeket generál, mint cukorbetegség és szívbetegség. Az antioxidánsok azonban nagyon hatékonyak lehetnek ezekben a problémákban, illetve a betegségek megelőzésében.

A kutatók úgy vélik, hogy a glutation – a szervezet által termelt antioxidáns molekula –  jelentős szerepet játszhat az elhízás és a krónikus állapotok megelőzésében. A glutation csökkenése a normális öregedési folyamatokkal jár együtt, azonban összefüggést mutathat a környezeti toxinokkal és a táplálkozási hiányosságokkal is. Szerencsére azonban természetes módon is lehet növelni a glutationszintet.

A glutationt a cisztein, a glicin és a glutamát aminosavakból szintetizálják. Az életkor előrehaladtával ezek közül két építőelem is jelentős csökkenést mutat. Ez pedig a cisztein és a glicin. A jó hír az, hogy ezeknek az aminosavnak az étrendhez való hozzáadása segít visszaállítani a normális glutaionszintet.

Más jó tulajdonsága is van a glicin és a ciszetin helyreállításának, mégpedig az, hogy segítenek a zsírégetésben és a fogyásban, és ezzel sok krónikus betegség megelőzhetővé válik.

A krónikus glutationhiány károsítja a mitokondriális zsírégetést és elősegíti a súlygyarapodást. A glutation létfontosságú szerepet játszik a sejtek oxidatív stressz által kiváltott sejtkárosodás elleni védelmében. Segít a máj méregtelenítésében, a vércukorszint szabályozásában, a környezeti toxinok és gyógyszerek semlegesítésében. Ezen kívül gyulladáscsökkentő és immunrendszer-erősítő hatással is rendelkezik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az alacsony glutationszint hozzájárul a felesleges zsír tárolásához. A glutationhiánynak más, negatív következményei is vannak, beleértve a fokozott oxidatív stresszt is. Valójában a glutation alacsonyabb szintje a szív- és érrendszeri betegségek, az autizmus spektrumzavar, a neurodegeneratív rendellenességek – például a Parkinson-kór – nagyobb kockázatával függ össze.

Melyek a legjobb módszerek a glutationszint növelésére? Elsősorban arra kell figyelnünk, hogy kikerüljük azokat a tényezőket, amelyek csökkenthetik a glutationszintet. Például a környezeti toxinokat, a peszticideket, a gyógyszerkészítmények expozícióját, a stresszt, a fertőzéseket és a rossz táplálkozási szokásokat.

A glutationszintet lehet növelni kénvegyületű zöldségekkel, például fokhagymával, brokkolival, káposztával, kelbimbóval és karfiollal.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük