fbpx

Az ashwagandha csodálatos gyógyhatásai

Egy asztalon ashwagandha-gyökerek, közöttük egy fehér tálban őrölt ashwagandha.

Azt mondják, aki hosszú ideig szeretne élni, fogyasszon rendszeresen ashwagandhát. Ez a gyógynövény ugyanis csodálatos egészségügyi előnyökkel rendelkezik, mindemellett a mentális és a szellemi egészségnek is nagyon jót tesz. Az ashwagandha egy ajurvédikus gyógynövény, amely pozitívan hat a kognitív funkciókra is.

Az ashwagandha másik neve, indiai ginszeng, amely gyógynövény nemcsak az az immunrendszer megerősítésében vesz aktívan részt, de a mentális betegségek kezelésére is bátran használhatjuk. Az ashwagandha neuoroprokteív, szorongásoldó, gyulladáscsökkentő és antidepresszáns hatásairól is ismeretes.

A gyógynövény rendszeres fogyasztása nem csupán a testi és lelki betegségektől óvhat meg bennünket, hanem sikeresen védi ki a környezeti légszennyezettség negatív hatásait is, illetve még az öregedési folyamatok lassításában is segítségünkre lehet. Javítja a memóriát és csökkenti a szervezetben a káros hatású szabad gyökök elszaporodását, ami az oxidatív stressz csökkentésében lehet nagyon hasznos.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az ashwagandha nyugtató és pihentető hatásokkal rendelkezik. Számos tanulmány számolt be arról, hogy nagyon hatékonyan oldja a szorongást, hiszen csökkenti a szervezetben a stressz hormonok magas szintjét, így a szorongó embereknek mindenképpen javasolt a rendszeres fogyasztása. Amennyiben valaki stresszes életet él és emiatt gyakran szorong is, mindenképpen próbálja ki és illessze be az étrendjébe ezt a gyógynövényt, hiszen ezzel pozitív irányba változik az élete.

Az ashwagandha leveleiben olyan aktív komponensek is megtalálhatók, amelyek segítséget nyújthatnak az álmatlanság elleni küzdelemben. Mivel ez a gyógynövény természetes relaxánsként is hat, így képes csökkenteni a szorongást és a stresszt is. Ehhez a hatáshoz az is hozzájárul, hogy ez a gyógynövény nagyon sok antioxidánst tartalmaz.

A stressz nemcsak lelki, hanem érzelmi feszültséget is okozhat, sőt fizikai betegségeket is generálhat, így mindenképpen kezelni szükséges. Az ashwagandhával el tudjuk érni, hogy csökkenjen a stressz szintje és ezzel a szorongás is oldódjon a szervezetben.

A stressz megemeli a vérnyomást is, ami kedvezőtlenül hat a szív egészségére és még szívinfarktushoz is vezethet, azonban az ashwagandha csökkenti a stresszt, így a magas vérnyomást is.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.