fbpx

Az Aviva-torna megoldás PCOS esetén, és rég várt gyermekáldást segít elő

Újszülött kisbaba talpait fogja közre tenyerével az édesanyja.

A hormonrendszer, a hormonok „játéka” rengeteg nő életét nehezíti meg. Szinte már közhely, de igaz, hogy manapság rengeteg úton-módon telítődhet káros anyagokkal a szervezetünk, ami még inkább kedvez a hormonrendszer megbolydulásának.

Aviva-módszer

A hormontornának is nevezett módszert Aviva Gabriella Steiner, magyar származású, Izraelben élő tornatanárnő fejlesztette ki. 1966-ban kezdett kísérletezni a nők számára megoldást nyújtó gyakorlatsorral, több évtizednyi kutatás után fejlesztette ki a torna ma ismert formáját. A táncos jellegű gyakorlatsor elsajátításához nem szükséges különleges képesség vagy hajlékonyság. Az ízületi problémákkal küzdők is megpróbálkozhatnak vele – előfordulhat, hogy épp a torna (és néhány táplálkozásbeli változtatás) hatására válik enyhébbé az eddig kínzó probléma.

Műtét nélkül

A rendszeres tornázás a mióma, petefészekciszta, PCOS (policisztás ovárium szindróma) esetén már sok nő számára jelentett teljes gyógyulást és egyben alternatívát az addig elkerülhetetlennek tartott műtéttel szemben. Ezeknél a betegségeknél sejtburjánzás következtében alakul ki az elváltozás, amelynek oka a már régóta felborult hormonháztartás.

A torna beindítja a test saját regenerálódási mechanizmusait. Erős hasi vérbőség keletkezik, a hasi szervek megtelnek oxigénnel és vérrel, ennek hatására indul be a regenerálódási folyamat. A hormonrendszer optimalizálódik, tehát mind a túltermelés, mind pedig az alultermelés kompenzálódik. A változókorban is érdemes végezni a tornát, mert harmóniát ad a szervezet számára, megszünteti a klimax tüneteit, ráadásul az inkontinencia tüneteire is hat.

Rendszertelen, elmaradt menstruáció, PMS

Ezt a két, igencsak gyakori problémát a nőgyógyászok legtöbbször fogamzásgátló tablettával igyekeznek orvosolni, melyeknek viszont  komoly mellékhatásai lehetnek, többek között a libidó csökkenését is okozhatják. A tabletta helyett először inkább a tornának adjunk esélyt, amely már számtalan esetben segített visszaállítani a ciklus rendszerességét, valamint szinte észrevétlenné tette a nehéz napok érkezését. Még a sokakat gyötrő hasi görcsöket is képes teljesen elmúlasztani.

A könnyebb(nek tűnő) megoldás – évekig tartó mérgezés

Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után rengeteg esetben fordul elő, hogy nem jön meg a menstruáció, vagy teljesen szabálytalanná válik. Sajnos a súlyosabb esetekben meddőség is bekövetkezhet az évekig szedett tabletták miatt. Csodák nincsenek, de ha nem esünk kétségbe és merünk változni, változtatni, akkor a testünk is küzdeni fog,  és  nagy eséllyel ismét fogamzóképessé válhat. A regenerálódási folyamat akár nagyon hosszúra is nyúlhat – 4-8 hónapig, vagy tovább is tarthat –, de gondoljunk bele, hogy nem volt rövid az ide vezető út sem. A fogamzásgátló tablettával évekig zavartuk a hormonrendszer természetes működését, esetleg helytelen táplálkozási szokásainkkal, kimerítő életmódunkkal túl hosszú ideig terheltük az amúgy is megbolygatott szervezetünket.

Kezdjük el megvizsgálni a lelki okokat, végezzünk egy átfogó méregtelenítést – hogy a tabletták felhalmozódott maradványaitól és az egyéb méreganyagoktól  megtisztuljunk. Ha mindemellett sikerül megváltoztatni  a táplálkozási szokásainkat is, akkor már „csak” az Aviva-torna rendszeres gyakorlására van szükség. Sok reménytelennek tűnő esetben fogant meg új élet a torna hatására.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Nem csak nőknek hasznos

Férfiak számára is hatékony segítség lehet a torna rendszeres végzése. Prosztataproblémákkal küzdők számára mindenképp javasolt a kipróbálása. Potencianövelő hatással bír, és a spermiumszámot  is képes optimális szintre hozni.

Másképp tornáznak a meddőséggel, másképp a cisztával, miómával küzdők, és szintén másképp a férfiak. Ezért  egy tanfolyam keretében érdemes elsajátítani a mozdulatokat, ezután a tornát már végezhetjük otthon, vagy akár csoportba járva is.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük