fbpx

Az élethosszabbító taurin

Tenger gyümölcsei, rákok, kagylók egy nagy fehér tányéron.

A taurin egy aminosav, amely legnagyobb mennyiségben az idegrendszerben és az agyban található meg. Egyes kutatások szerint a hosszú élet titka ebben az aminosavban rejlik. A taurinnak kitüntetett szerepe van egészségünk megőrzésében és szervezetünk méregtelenítésében, mivel antioxidáns hatással is rendelkezik.

Ez az aminosav részt vesz az energiatovábbításban, és általa lehetővé válik, hogy a teljesítményünk ne csökkenjen az optimális szint alá. A taurin stabilizálja a sejtmembránokat, de hatással van az anyagcserére, az immunrendszerre, a koleszterinszintre és a zsiradékok emésztésére is.

Elősegíti a glükóz sejtekbe történő áramlását, ezáltal csökkenteni képes a vércukorszintet. Ennek az aminosavnak a segítségével védelmet élvezhetünk a cukorbetegség okozta szövődményekkel szemben. Egyes kutatások igazolták, hogy a diabéteszes betegek szervezetében kevesebb a taurin, mint más egészséges emberben. A kisebb mennyiségű taurin viszont elhízáshoz vezethet, ennek pedig akár cukorbetegség is lehet a következménye. Tehát megfelelő mennyiségű taurinnal nem csupán a cukorbetegség szövődményei, hanem a 2-es típusú cukorbetegség is megelőzhető lenne. Ha elegendő taurin van a szervezetben, akkor a már meglevő cukorbetegség is egyensúlyban tartható, vagyis nem kell állapotromlással számolni, hiszen csökkenti a vércukorszintet és az inzulinérzékenységet is rendbe teszi.

A taurin csökkenti a vérnyomást, szabályozza a kalciumkoncentrációt és részt vesz egyes szövetek normális működésében. Ha a szervezetben megfelelő mennyiségben van jelen ez az aminosav, kisebb a kockázata a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának.

A taurin csökkenti az agyvérzés kialakulásának kockázatát, segít szervezetünk elektrolitegyensúlyát fenntartani, és még a szemünk egészségét is biztosítani tudja. Idősebb korban gyakran kell számolnunk különféle szembetegségekkel. Azonban a taurin ezt a problémát is megoldja, ugyanis ha elegendő mennyiségben van jelen a szervezetben, akkor hosszú ideig megőrizhetjük látószerveink egészségét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A taurin a májunkat is védelmezi. Májunk egyik kiemelkedő feladata, hogy szervezetünket méregtelenítse. A taurin viszont a májsejteket óvja, mégpedig a különféle mérgektől és a szabad gyököktől, amelyek jelentősen károsíthatják májunk egészségét. Márpedig ha májunk nem működik megfelelően, vagyis nem tudja ellátni méregtelenítő munkáját, akkor ez akár az életünkbe is kerülhet.

Amennyiben nem megfelelő a szervezetünkben a taurinszint, akkor súlyos zavarokkal és egészségügyi problémákkal kell szembenéznünk. Az elhízás – legfőképpen a hasi elhízás – gyulladásokat generál a szervezetünkben, amely súlyos betegségek okozója lehet. Kutatások igazolják, hogy már napi néhány gramm taurin bevitele is csökkenti képes a testsúlyt és a szervezetben felhalmozódó zsírsavat. Viszont nemcsak a súlytöbblettől segít megszabadulni, hanem az elhízás megelőzésében is kitüntetett szerepe van ennek az aminosavnak.

Miben található? Halakban, húsokban, belsőségekben, a tenger gyümölcseiben, mint például kagyló vagy rák. Kiknek kell fokozottabban ügyelni ennek az aminosavnak a pótlására? Azoknak a személyeknek, akik diétáznak vagy vegetáriánus életmódot folytatnak, de a daganatos betegségben, cukorbetegségben vagy májbetegségben szenvedő betegeknek is jobban kell ügyelni a taurin pótlására.

6 thoughts on “Az élethosszabbító taurin”

 1. Bán Miklósné

  Taurint koncentráltan lehet-e kapni, mert ha rendszeres fogyasztásról van szó aki pl. könnyiteni szeretne életén ilyen szempontból /mert megold több nehéz problémát/ jó lenne talán és elérhető egy idősebbnek is koncent, formában.Köszönettel B.Mné

 2. Fogyasztottam korábban NV 100 % Taurin port, aztán abbahagytam. Sok év eltelt azóta, most pedig egészen komoly izomfájdalmat érzek a lábaimban végig és fájdalmat is pl emeletre menéskor, de hosszabb gyaloglást sem bírok emiatt.
  Miért rejtélyes szer a Taurin? – orvosok egyáltalán nem ajánlják?
  Én nagyjából homoepatiás szerekkel gyógyítottam magam és sikerrel ! Ma elkezdtem ismét a Taurin por szedését napi 2x lapos mokkáskanálnyit. NEM ÁRTHATOK ezzel az egészségemnek.
  Remélem kapok választ és köszönöm ! Üdvözlettel, Katalin

  1. Boros Karol

   A taurin nem egy általános csodaszer, de pl. a fokozott testi megterhelést elviselhetőbbé teszi. A 100%-os porból naponta 0,5 – 1 g ajánlott, tehát kb. 1 lapos mokka kanálnyi, de a mindennapi bevitelre nem látok okot. Inkább ajánlom áttanulmányozni a Lyzint, Arginint, Carnitint,…

   -és Andrásnak: minden taurin – készítmény megbízható, mert mivel olcsó, nem éri meg hamisítani. A legolcsóbban beszerezhető: http://www.NaMaximum.com – 100g por-2,90Euro

 3. Fehêr Andràs

  Tisztelettel kèrdenèm èn is hogy hollehet taurin kapszula v tabletta formaban kapni es megbizhato forrasbol?!
  Kôszönettel: Fehèr Andràs

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük