fbpx

Az intimtorna jótékony hatásai

Földön fekvő nő csípőemeléseket végez, keze a törzse mellett kinyújtva a talajon fekszik.

Az intimtorna nem csupán rehabilitációs, hanem megelőző, prevenciós célt is szolgál. Napjainkban már nem csupán hazánkban, hanem nemzetközi szinten is elismerik ezt a fajta módszert. Az intimtornát egyaránt végezhetik gyermekek, férfiak és nők, ugyanis napjainkban sokan küzdenek gyenge záróizomzattal, amely a nem megfelelő életmódnak is a számlájára írható. Mindkét nem részt vehet intimtornán, hiszen nem csupán a nőknek lehetnek intim problémái, hanem a férfiak is éppúgy küzdhetnek vele. Márpedig ha a nőiesség vagy a férfiasság valamilyen módon csorbát szenved, akkor ez jelentősen veszélyezteti a boldog párkapcsolatot is.

A nők általában sokkal bátrabbak, ha valamilyen gondjuk adódik. Felkeresik a háziorvosukat, elpanaszolják egészségügyi gondjaikat, aztán a nőgyógyász szakorvos előtt is nyugodtan képesek ecsetelni panaszaikat. Ezzel szemben a férfiak meglehetősen szégyenlősek, ha valamilyen nehézségük akad. A férfiak többsége nem is keres a problémájára szakorvost, mert meg vannak róla győződve, hogy az majd megoldódik magától. Pedig az intimtorna mind a nőknek, mind a férfiaknak gyógyír lehet a problémájára.

Milyen panaszokat tud orvosolni az intimtorna? A torna által nagymértékben javulhat a párok közötti szexuális kapcsolat. Az örömöktől mentes nemi életnek sokszor lehet okozója valamilyen nőgyógyászati probléma vagy éppen a menopauzával összefüggő változások. Az intimtorna segít leküzdeni a menstruációs zavarokat és képes a ciklusszabályozásra is, segít felkészíteni a változókorra. A tornát levezető személy nem pusztán a gyermek születése előtt adhat értékes tanácsokat, de szülés utáni oktatást is biztosítanak, illetve az intimtorna során a szülés utáni gát erősítését is el lehet sajátítani. A torna alkalmas a vizeletcsepegési problémák megszüntetésére, az emésztőrendszer egészséges működésének megőrzésére, de aranyér esetén is segítséget nyújthat. A torna jó választás lehet az alhas szerveinek süllyedése esetén, illetve mindenféle altesti műtét előtt is után is bátran alkalmazható. Az intimtornán értékes tanácsot kaphatunk, hogyan előzzük meg az altestet érintő különféle és sok kellemetlenséget okozó gyulladásokat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Az intimtorna során nem csupán különböző gyakorlatokat lehet elsajátítani, amelyet aztán otthon eredményesen lehet mindennap alkalmazni, hanem életmódbeli tanácsokkal is gazdagabbak lehetünk. Itt megtudhatjuk, miért fontos számunkra, hogy rendszeresen és egészségesen táplálkozzunk, miért nem jó, ha halogatjuk az ürítést, de elsajátíthatjuk a helyes stresszkezelési módszereket, és azt is megtudhatjuk, hogy mennyire fontos, hogy megfelelő legyen a testtartásunk.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük