Orgonavirág, mellette orgonaolaj kék üvegben.

Az orgonának csodálatos illata van, de nem csupán dekorációként használhatjuk. Olajat is készítenek belőle, amelynek számtalan egészségügyi hatása ismeretes.

Az aromaterápia évszázados múltra tekint vissza gyógyító formában, mind fizikailag, mind pszichológiailag. Az aromaterapeuták úgy vélik, hogy a különféle gyógynövényekből és virágokból készült olajoknak a belélegzése terápiás hatással bír. Például az eukaliptuszolaj belélegzése megszünteti az orrdugulást, a borsmentaolajé pedig a fejfájást.

Az aromaterápiában az orgonából készült olajat is használják, ugyanis nyugalmat biztosít és eredményesen szünteti meg a szorongást. Egyéb vizsgált hatások közé tartozik a tisztító hatás, amely főként az elme megtisztítására vonatkozik, ezért az orgonaolaj belélegzése elősegíti a relaxációt és még a szunnyadó érzékiséget is felkorbácsolja.

Az orgona illóolajának a belélegzése és külsőleg történő használata különösen hasznos magas stressz-szint, szorongás, gyenge immunrendszer, parazitafertőzések, napégés, idő előtti öregedés, vágások és zúzódások kezelésére.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ennek az illóolajnak a stimuláló és antioxidáns hatásai segítenek meggyorsítani a bőr gyógyulási folyamatát, különösen vágások és sérülések esetén. Ez az olaj nemcsak megvédi ezeket a sérüléseket a különféle fertőzésektől, hanem elősegíti az új sejtek növekedését és a gyógyulás folyamatot is fel tudja gyorsítani. Ez érvényes napégés, kiütés és egyéb gyulladásos állapotok esetén is.

Az orgonaolajban lévő antioxidánsok és összehúzó vegyületek együttesen működnek a bőr megjelenésének javításában a fiatalosabb megjelenés érdekében. Ez az olaj segít megnövelni a bőr rugalmaságát, illetve csökkenteni tudja az öregedési foltok, a finom vonalak és ráncok megjelenését.

Ez az olaj csökkenti a szorongást és a stressz-szintet. Belélegezve ez az olaj befolyásolja a limbikus rendszert, elősegítve a nyugalom érzését és sikeresen csökkenti a stresszhormon szintjét a szervezetben. Ez jobb alváshoz vezethet, illetve segít megakadályozni a depresszió kialakulását, valamint csökkentheti a krónikus betegségek kialakulásának a kockázatát.

Párologtatóban is használhatjuk ezt az olajat, ami amellett, hogy kellemes illatot biztosít, még antibakteriális hatással is rendelkezik. Az orgonaolaj segít megtisztítani a szoba levegőjét. Az olajat belsőleg nem ajánlatos használni.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*