fbpx

Az orrvérzés kezelése egyszerűen és gyorsan

Fiatal nő papírzsebkendőt tart a vérző orrához, miközben hátrahajtja a fejét.

Az életben egyszer már mindenki megtapasztalhatta az orrvérzést mint egészségügyi problémát. Bizonyára sokan felteszik a kérdést, hogy mi is lehet az oka? Az orrunkban nagyon sok ér található, amelyeknek nagy és sok szerep jut. Egyrészt segítenek felmelegíteni és párásítani a belélegzett levegőt. És mivel az orr belső részében találhatók ezek az erek, így jobban ki vannak téve a különféle sérülések veszélyeinek. Ennek következménye pedig az orrvérzés, amelynek kezelésével kapcsolatban még sok tévhit kering az emberek körében. Mutatjuk is, hogy milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy az orrvérzés minél hamarabb véget érjen.

A legtöbb orrvérzés egyáltalán nem komoly és gyorsan, otthoni módszerek alkalmazásával is sikeresen állíthatjuk el. Először is maradjunk nyugodtak és semmiképpen se pánikoljunk. Ha idegesek vagyunk, még erőteljesebben vérezhet az orrunk.

Üljünk egyenesen. Ha a fejünk a szívünk vonalában áll, sokkal hamarabb elállhat a vérzés is. Ne hátra, hanem előre dőljünk, így megakadályozhatjuk, hogy a vér rossz helyre kerüljön. Inkább csöpögjön a talajra belőle, minthogy a légutakba jusson. Ha előredőlünk, attól még két ujjunkkal összecsíphetjük az orrunkat, mert így a nyomás hatására a vérzés előbb-utóbb eláll majd.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Orrvérzést sok minden okozhat. Mit tegyünk, hogy megakadályozzuk az újbóli orrvérzést? Nagyon lényeges, hogy nedvesen tartsuk az orrunkat, ugyanis az orrszárazság is gyakori oka az orr vérzésének. Egy kevés krémet is tehetünk az orrunkba, hogy nedvesen tartsuk azt. A sóoldatos spray is sokat segíthet az orr melléküregeinek nedvesen tartásában.

A dohányzás is oka lehet az orrvérzésnek, ugyanis a cigarettafüstnek is nagy a szárító hatása. Ha nagyon erőteljesen fújjuk az orrunkat a zsebkendőbe, ez is kiválthatja a meglepetésszerű orrvérzés kialakulását. Az erőteljes orrfújás ugyanis jelentősen károsítja az orrban lévő ereket.

A megfázás és allergia során használt gyógyszerek és spray-k is okai lehetnek az orr kiszáradásának és így az orvérzés kialakulásának. Orvoshoz akkor forduljunk, ha gyakran van orrvérzésünk és nehezen áll el a vérzés, vagy több mint 20 percig tart.

1 hozzászólás

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük