fbpx

Cink, húsleves és folyadék influenza ellen

Télen gyakori betegség az influenza. Még akkor sem mindig ússzuk meg, ha elég óvatosak vagyunk. Viszont vannak olyan táplálékok és tápanyagok, amelyek remekül felturbózzák az immunrendszert, olyannyira, hogy mi magunk is meglepődünk, hogyha telente ezeket fogyasztjuk, miért is nem leszünk soha betegek. Nézzük is, mivel erősíthetjük meg az immunrendszerünket!

Az alvás és a regenerálódás a legjobb, amit tehetünk, ha szeretnénk elkerülni az influenzát. Pihenés közben ugyanis regenerálódik a szervezetünk, viszont ha a napi fáradalmakat nem pihenjük ki, akkor az immunrendszer is legyengül és így nagyobb támadási felületet biztosítunk az influenzavírusoknak, vagyis az immunrendszer nem lesz elég hatékony a védekezésben.

Amikor influenza kerülget bennünket, akkor először csak kapar a torkunk és kicsit fáj a fejünk. Még a kezdetek kezdetén tehetünk az ellen, hogy a vírusok és baktériumok ne tapadjanak meg a torkunkban és ott ne okozzanak fertőzést. Gargalizáljunk sima vagy sós vízzel, hogy a nyálkahártya nedves maradjon, így a bacik és vírusok nem tudnak ott megtapadni. Fogyasszunk elegendő folyadékot, sok esetben ez a leghatásosabb módszer a betegségek elkerülésére.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A cink is sokat segíthet, ugyanis fokozza az immunitást, de ha már elkaptuk a betegséget, akkor se feledkezzünk meg erről a nagyon fontos tápanyagról, mivel csökkenti a tüneteket és lerövidíti a betegség időtartamát.

A meleg húsleves szinte simogatja a torkot. Segít a nyálkahártya nedvesen tartásában, betegség idején pedig nagyon jól megnyugtatja a torkot. A húslevesben rengeteg értékes tápanyag megtalálható, amelyek nagy hasznára vannak az immunrendszernek. Nagyszüleink, szüleink tudtak valamit, amikor ennyire bíztak ennek a csodás levesnek a gyógyító erejében.

A forró vagy meleg teáról se feledkezzünk meg, amelyet ízesítsünk citromlével és mézzel. A méz antimikrobiális tulajdonsága remek betegségmegelőző hatással rendelkezik, míg a citrom magas C-vitamin-tartalma erős antioxidánsként elpusztítja a szabad gyököket, amelyek elszaporodása szintén felelőssé tehető, ha elkapjuk az influenzavírust.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük