Poloskavész egy kert túloldalán.

A menopauza ezernyi változást okozhat a nők szervezetében. Elkezdődnek a hőhullámok, az izmok sorvadni kezdenek, a csontállomány is gyengülni kezd, nem beszélve a lelki változásokról. Vannak esetek, amikor az orvos hormonterápiát ír elő. Nem biztos, hogy minden esetben be kell avatkozni a természet rendjébe, de természetesen mindig a páciens érdekeit kell elsősorban szem előtt tartani. Vannak esetek, amikor a természetben előforduló csodálatos gyógynövények is segíthetnek. Persze az egészséges táplálkozásról és a mozgásról sem szabad elfeledkezni, amely nemcsak az izmokat, a csontokat, hanem a szív- és érrendszert, illetve az idegrendszert is karbantartja.

Az egyik gyógynövény, amely segíthet, a poloskavész, amelynek főbb hatóanyagai a glikozidok, a gyulladásgátló anyagok és a fitoösztrogének.

Számos tanulmány igazolja, hogy a poloskavész nagyon hatásos a menopauza legjellemzőbb tüneteire, azaz a hőhullámokra. A poloskavész csökkenteni tudja a hőhullámok számát, inztenzitását, és azokat a negatív tüneteket is mérsékli, amelyek túlterhelik a hormonproblémákkal küzdő nőket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Ez a gyógynövény az alvást is megtámogatja. A menopauza egyéb tüneteit ronthatja az alvászavar, pedig az alvás létfontosságú a hormonok egyensúlyának megteremtésében is.

A poloskavész csökkenti az éjszakai izzadást és enyhít a hüvelyszárazság kínzó problémáján is. Ez a gyógynövény nagyon hatásos ingerlékenység és hangulatingadozások esetén, illetve növeli a motivációt is.

A poloskavész megszünteti a fülcsengést, a szédülést és a heves szívdobogásérzést. A posztmenopauzába lépő nőknél növeli a csontsűrűséget és a teljesítményt.

A poloskavész nagyon hatásos lehet a perimenopauza időszakában is, amely már évekkel korábban is jelentkezhet. Van, akinél ez négy évig tart, van, akinél tíz esztendeig. Valódi menopauzáról akkor beszélünk, ha a menstruáció egy évig nem jelentkezik. A poloskavész egy hasznos gyógynövény, de senki se diagnosztizálja önmagát, illetve ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni, hogy valakinél közeleg a menopauza, orvosi vizsgálatokkal kell alátámasztani. Ilyenkor hormonvizsgálatok és egyéb vizsgálatok szükségesek. Az orvossal konzultálva kell megbeszélni, hogy mivel lehet próbálkozni és mivel nem érdemes. Ugyanis a gyógynövényeknek is lehetnek mellékhatásaik és kölcsönhatásba léphetnek egyes vényköteles gyógyszerekkel.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*