Oregánólevelek mellett egy üvegcse oregánóolaj.

Az oregánóolaj az egyik legtermészetesebb kiegészítés, amit csak használhatunk. Ez a gyógynövény tele van antioxidánsokkal, amelyek a legnagyobb ellenségei a betegségeket okozó szabad gyököknek.

Rengeteg bizonyíték van arra, hogy az oregánóolaj az immunrendszer egyik hatékony segítsége lehet, különösen, ha az kórokozókkal találkozik. Egy tanulmány arról számolt be, hogy az oregánóolaj rendszeres fogyasztása eredményesen képes megbirkózni a szervezetbe kerülő káros mikroorganizmusokkal szemben.

Ez az olaj a hangulatra is pozitív hatással van. Az olaj pozitívan befolyásolja az idegrendszer működését, elősegíti a stressz csökkenését és gátolja az érzelmi rendellenességek kialakulását.

Az egészség a bélben kezdődik. A jó emésztés feltétlenül szükséges a jó egészségi állapot fenntartásához. Az emésztőrendszer megtisztítása után az oregánóolaj elősegíti az emésztőrendszer egészségének megőrzését, de segíti az epeáramlást és az emésztési folyamatot is fokozza.

A menopauza sok kellemetlenséget hozhat magával. Erre is megoldást nyújthat az oregánóolaj. Akinek rendszertelen a menstruációja, nyugodtan kipróbálhatja, ugyanis az oregánóolaj segítséget nyújthat a ciklus szabályozásában.

Az oregánóolaj az öregedés elleni küzdelemben is a segítségünkre lehet. Fontos megérteni, hogy az öregedést nagymértékben befolyásolja az oxidáció és a szabad gyökök mennyisége, ezért annyira hatékonyak az antioxidánsok. Az oregánóolaj nagy mennyiségű antioxidánst kínál, amelyek nagyon hatékonyak az öregedést gyorsító szabad gyökökkel szemben.

Az oregánóolaj nyugtató hatásai hasznosak lehetnek az allergiától szenvedőknek. Azok, akik szeretnék elkerülni a durva mellékhatásokkal rendelkező gyógyszereket, az oregánóolaj egy természetes alternatíva lehet a nemkívánatos hatások csökkentésére.

Az oregánóolaj a testzsírok ellen is eredményesen veszi fel a harcot. Az oregánóban van egy karvakrol nevezetű vegyület, amely nemcsak kevesebb súlyt, hanem alacsonyabb koleszterin- és trigliceridszintet eredményez.

Az oregánóolaj enyhülést hozhat az ízületi és izomfájdalmakkal küszködőknek. Fele-fele arányban alkalmazza az oregánóolajat és más hordozóolajat, például olívaolajat a fájdalmas testrészre. Keverje össze a kétfajta olajat, majd kenegesse vele a fájdalmas testrészt.

Az oregánóolaj elősegíti a hideg időben a légzést, csillapítja a köhögést és torokfájás esetén is rendkívül hatásos.

Ehhez a cikkhez 1 hozzászólás érkezett

  1. KORNELIA MESZAROS

    Nagyon okos dolgokat tartalmaz a weboldal.Koszonom!

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*