fbpx

Fűrészpálma prosztatapanaszok ellen

Fűrészpálma tinktúrája egy evőkanálba adagolva.

A fűrészpálma egy nagyon hatékony növényi terápiás szer jóindulatú prosztatamegnagyobbodás esetén. Számos tanulmány bizonyította meggyőzően, hogyan javította a fűrészpálma-kivonat a prosztata egészségét, és hogyan enyhítette a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás összes tünetét. A hagyományos gyógyszerekkel összehasonlítva a fűrészpálma-kivonat mellékhatások nélkül segít, sőt erősíti a potenciát, és ezért csodálatos alternatívát nyújt a prosztatapanaszokkal küzdő férfiaknak.

A fűrészpálma hatása

A prosztata egy kis mirigy, mely méretében és formájában a gesztenyére hasonlít. A férfi húgyhólyagja alatt helyezkedik el, és gyűrűként veszi körül a húgycsövet. A 75. életévtől szinte minden férfinél elkezdődik a prosztata jóindulatú megnagyobbodása, ami a legtöbb esetben elhanyagolható, amíg nem lépnek fel egészségügyi panaszok.

A jóindulatú prosztatamegnagyobbodással rendelkező férfiak kb. 20-30%-ánál azonban azok a mirigyrészek is megnagyobbodnak, amelyek a húgycsövet veszik körül, ennek következményei többek között a vizeléskor tapasztalt kellemetlen panaszok.

Az orvosok által felírt gyógyszerek azonban komoly mellékhatásokat okozhatnak, pl. impotenciát és depressziót. E helyett egy hatékony és kímélő kezelési lehetőség a fűrészpálmát tartalmazó készítmények szedése.

A fűrészpálma lila-fekete bogyóinak magjában a flavonoidok és olajok mellett szterolok találhatók. Ezeknek a szteroloknak a révén képes a növény a prosztata jóindulatú megnagyobbodása esetén szabályozó hatást kifejteni erre a területre, és hozzájárulni a mirigy normalizálódásához. Ezen felül a fűrészpálma pozitív hatással van a nemkívánatos növekedéssel együtt járó gyulladásokra és a folyadékvisszatartásra.

A fűrészpálma következetes szedéssel hat

Egy 1998-as elemzés szerint – mely 18 tanulmányt foglalt össze – a fűrészpálma-kivonat hasonlóan jó eredményeket hozott a húgyutak egészséges funkciójának helyreállításában, mint a gyógyszeres kezelés, csak mellékhatások nélkül. Egy későbbi, 2003-as tanulmány ezt egyértelműen megerősítette, és azt a további következtetést vonta le, hogy ezeknek a növényi anyagoknak a hatása nem azonnali, hanem csak hosszabb időn keresztüli rendszeres szedés után lép fel.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Fűrészpálma szexuális diszfunkció ellen

Sok férfinál a prosztata jóindulatú megnagyobbodása az egyik fő oka annak, hogy a szerelmi életük háttérbe szorul. A gyakori és hirtelen vizelési ingert gyakran fájdalmas ejakuláció, kevesebb ejakulátum és merevedési zavarok is kísérik. 2013-ban svájci és angol kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy az érintett férfiaknak semmiképp nem kell elfogadniuk ezeket a korlátozásokat. Egy 8 héten át tartó klinikai vizsgálat során 82 prosztatamegnagyobbodásban szenvedő páciens szedett naponta 320 mg fűrészpálma-kivonatot. A kezeléssorozat végén kiderült, hogy sok tipikus tünet jelentősen enyhült, ugyanakkor észrevehetően javult a szexuális teljesítőképesség is.

Biztonságos fűrészpálma

Mivel a fűrészpálma gyümölcse nem kapható, be kell érnünk a fűrészpálma-kivonattal. Különböző készítmények kaphatók a piacon, melyek hatóanyag-összetételükben, valamint hatékonyságukban különböznek. A fűrészpálma bogyójának alkalmazása során nem lépnek fel káros mellékhatások. A fűrészpálma-kivonat hatékonyságát az orvostudomány is elismeri.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük