fbpx

Gyengéd út az erős immunrendszerhez

Piros kesztyűben és ugyanilyen színű sálban, meleg pulóverben egy fiatal lány mosolyogva nézi a lehulló faleveleket az őszi erdőben.

Az ősz és a tél mindig nagy kihívás elé állítja az immunrendszert. Ebben az időszakban érdemes különböző megelőző intézkedéseket tennünk az immunrendszer gyengéd erősítésére, hogy az influenzát és társait kordában tarthassuk. Az időjárásnak megfelelő öltözékben tett kiadós séta például jó kezdet. Ezután egy meleg lábfürdő és egy gyógynövénytea tehetik fel az „i”-re a pontot. Figyeljünk arra, hogy a lakásunk ne legyen túlfűtve, és a levegő páratartalma egy illatlámpa vagy egyszerűen egy radiátorra állított pohár víz segítségével kielégítő maradjon. A száraz fűtési levegő könnyen kiszáríthatja a nyálkahártyát. A hálószoba legyen hűvös és jól szellőztetett.

A jól működő immunrendszer az egészséges bélrendszertől függ. Járuljunk hozzá egészséges táplálkozással ahhoz, hogy beleinket egészségesen tartsuk. Túlzott terhelés esetén – pl. nikotinfogyasztás, antibiotikumos kezelések vagy egészségtelen táplálkozás – esetleg tanácsos lehet egy méregtelenítés. Próbáljunk meg az étrendünkben sok gyümölcsöt és zöldséget szerepeltetni. Az A-, C- és E-vitamint lehetőleg természetes és ne szintetikus tabletták formájában vegyük magunkhoz. A szervezet csak korlátozottan képes ugyanis a szintetikus vitaminokat hasznosítani.

Megvan arra is a lehetőség, hogy az immunrendszerünket sajátvér-terápiával erősítsük. Ehhez a terapeuta levesz egy kevés vért, amelyet aztán kezeletlenül vagy speciális hatóanyagokkal kezelve újra visszainjekcióz. Ezáltal olyan inger éri az immunrendszert, amely serkenti az öngyógyító erőket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A hagyományos kínai gyógyászatnak is van néhány megelőző akupunktúrás kezelés a tarsolyában, amelyek az immunrendszert erősítik, és így védenek a köhögéstől, a náthától és a rekedtségtől. Egy további gyengéd módszer az immunrendszer erősítésére a homeopátia. Itt nemcsak olyan szerek vannak, amelyek a már fennálló tüneteknél alkalmazhatók, hanem olyanok is, amelyeket preventív jelleggel lehet szedni. Mindenesetre ezeknek a szereknek a kiválasztását bízzuk mindenképp szakemberre.

Ha mégis megbetegednénk, akkor ne feledjük, hogy szervezetünknek elegendő pihenésre van szüksége, mert csak egy teljesen kikúrált megfázás után állhat vissza tartósan az egészség. A megfázásos betegségek elhúzódása agyhártyagyulladáshoz vagy szívizomgyulladáshoz vezethet, és így maradandó károsodásokat vonhat maga után.

Szóljon hozzá a cikkhez!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük