fbpx

Gyümölcsturmix a szívnek

Gránátalmát tartalmazó frissítő, jéghideg ital mentalevélkékkel, szívószállal.

Egy csodálatosan édes és gyümölcsös turmix nagyszerű forrása a vitaminoknak és antioxidánsoknak. Az egyre népszerűbbé váló low carb (alacsony szénhidráttartalmú) diéták korában azonban egy tiszta gyümölcsturmix már szinte bűnnek számít, mert rendes mennyiségű szénhidrátot tartalmaz. Az emberi szervezet azonban úgy tűnik, nem tart a low carbtól. A szív és a keringés ugyanis a gyümölcsturmixokkal egészséges marad – legalábbis egy bizonyos gyümölcsturmixtól.

A gyümölcsturmix, mely védi a szívet és az ereket

Izraeli tudósok szerint egy bizonyos gyümölcsturmix maximális védelmet nyújt az érelmeszesedés ellen, mely hatalmas kockázati tényezője a szívinfarktusnak és az agyi infarktusnak. Hogyan lehetséges ez? Az érelmeszesedést az érfalak lerakódásai jellemzik, melyek azok megkeményedéséhez és szűkületéhez vezetnek. A lerakódások nagyrészt oxidált koleszterinrészecskékből állnak. Ha megakadályozhatnánk a koleszterin oxidációját, ez meglehetősen csökkentené az érelmeszesedés kockázatát. A természetes antioxidánsok meg tudják állítani az említett oxidációs folyamatot, és így távol tarthatják a szívinfarktust és az agyi infarktust. Pontosan ezen antioxidánsok izolálásának és vizsgálatának szentelte magát 25 éve prof. Michael Aviram és tudóscsapata Izrael legrégibb egyetemén.

A recept érelmeszesedés ellen: napi 1 pohár gránátalma-datolya turmix

A professzor szerint a megfelelő antioxidánsok leghatékonyabb kombinációja, ha naponta gránátalmát és datolyát fogyasztunk. A gránátalma egészségre kedvező hatásai már régóta ismertek voltak a kutatók előtt, ugyanígy a datolya kiváló tulajdonságai. Azonban mint kiderült, a két gyümölcs együtt jóval erősebb hatású, mint egyes hatásaik összességéből azt feltételezték volna. A gránátalma a datolyához hasonlóan gazdag különböző antioxidatív hatású polifenolokban. Ezek az anyagok mesterei annak, hogy az oxidatív stresszt és ezzel a koleszterin oxidációját megakadályozzák. Ha a két gyümölcsöt összekeverjük, egy kiemelkedő erejű és hatású antioxidáns-kombináció jön létre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A gránátalma és a datolya 28%-kal csökkenti a koleszterint

A tudósok megállapították, hogy a gránátalmából, datolyából és datolyamagból álló hármas kombináció maximális védelmet nyújt az érelmeszesedés kialakulása ellen. Kísérletekben a gránátalma-datolya turmix az artériafalakban az oxidatív stresszt 33%-kal, a koleszterintartalmat pedig 28%-kal tudta csökkenteni. Aviram professzor ezért naponta fél pohár gránátalma-datolya turmix fogyasztását ajánlja.

Hogy készül a gránátalma-datolya turmix?

Összeturmixolunk 120 ml édesítetlen gránátalmalevet 3 édesítetlen datolyával. Javasolt a datolyamagok elfogyasztása is, ehhez előbb természetesen meg kell őrölni azokat. Mindenesetre a datolyamagok nélküli gránátalma-datolya kombináció is még mindig hatékonyabb, mint a két gyümölcs külön fogyasztása. Ez a turmix csodás reggeli vagy tízórai lehet.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük