fbpx

Hangulatingadozás és energiahiány – ez is oka lehet az alacsony tesztoszteronnak

Kozépkorú férfi könyökölve a távolba néz.

A tesztoszteron egy olyan hormon, amely mindkét nem szervezetében jelen van. A férfiak tesztoszteronszintje magasabb, mint a nőké, ugyanis ez a hormon biztosítja az elsődleges nemi jellegeket. Ennek a hormonnak a szintje le is csökkenhet azonban a férfiaknál, aminek nagyon sok jellegzetes tünete is lehet. Lássuk is, melyek ezek!

Amennyiben a tesztoszteronszint lecsökken, az illető érezheti azt, hogy nincs elegendő energiája és azt is, hogy állandóan fáradt.

Az alacsony tesztoszteronszint oka lehet a nemi vágy csökkenésének és a merevedési zavar is többek között ennek a számlájára írható. A hormonpótlás azonban segíthet abban, hogy mihamarabb megszűnjön a szexuális diszfunkció.

Az alacsony hormonszint negatívan hat a mentális fókuszra és a memóriára is. A tesztoszteronhormon csökkenése a koncentrálást is jelentősen megnehezíti.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

A férfihormon alacsony szintje a hangulatra is alaposan rányomja a bélyegét. Ha kevés a tesztoszteron, akkor ez okozhat negatív hangulatot és akár még depressziót is. Ez ellen azonban nagyon sok mindent lehet tenni. Nagyon hatásos lehet a masszázs, a jóga vagy a meditáció.

A tesztoszteron az izomépítésben is segít, így ha nincs elegendő ebből a hormonból a szervezetben, akkor az izmok leépülnek és nem lesz azokban elegendő erő. Még az edzések ellenére sem lesz olyan látványos az izmok fejlődése.

Az alacsony tesztoszteronszint is az egyik oka, ha a férfiak 40 éves kor felett elkezdenek hízni. Amennyiben alacsony ennek a hormonnak a szintje, úgy a szervezet elkezd zsírt raktározni és ez látványos hízást is eredményezhet.

A férfiak kopaszodásának egyik oka nem más, mint az egyre csökkenő tesztoszteronszint. Amikor nagyon alacsonnyá válik a hormonszint, akkor nemcsak a haj, hanem más testszőrzet is elkezd kihullani.

Az alkoholfogyasztás és a dohányzás is felelőssé tehető a csontritkulás kialakulásáért. Azonban az alacsony tesztoszteronszint is oka lehet annak, ha a csontok meggyengülnek és törékennyé válnak.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük