fbpx

Hogyan küzdi le a zeller a rákot?

Zeller vágódeszkára fektetve és apróra vágva, mellette egy kés.

A zellerben lévő egyik flavonoidot, az apigenint lehetne a jövőben alkalmazni daganatos betegségek kezelésére. Számos tudományos tanulmány bizonyítja, hogy a zeller flavonoidjai a rákos sejteket nemcsak a kémcsőben küzdik le, hanem a szervezetben is. Még akkor is segítenek, ha a kemoterápia már nem jöhet szóba. A kutatási eredmények ezért különösen azok számára bírnak óriási jelentőséggel, akik rendkívül agresszív daganatos betegségben szenvednek.

Az orvosok olykor tehetetlenek

Ha az orvos egy rákos betegséget diagnosztizál, a páciens számára ez rendszerint egy műtétet és/vagy kemoterápiát jelent. Ezek a kezelések erős kockázatokkal és mellékhatásokkal járnak. Néhány esetben azonban az orvostudomány már nem tud mit tenni. Léteznek olyan daganatok, melyek inoperábilisak, és már nem reagálnak a kemoterápiára sem. Feltűnően gyakori ez a hasnyálmirigyráknál. De van remény azok számára is, akik nem reagálnak a rákbetegség hagyományos kezelésére. Nem egy új gyógyszerről vagy egy forradalmi operációs eljárásról van szó, hanem egyszerűen csak a zellerről.

A zeller segít a rák ellen

A zeller különösen gazdag flavonoidokban – olyan szekunder növényi anyagokban, amelyek antioxidatív hatásúak, tehát leküzdik a szabad gyököket a szervezetben. A szabad gyökök olyan molekulák, amelyek helyrehozhatatlan károkat okozhatnak a szervezetben, így számos betegséghez vezethetnek, végső soron akár daganathoz is. A zeller flavonoidjai képesek leküzdeni a szabad gyököket, és az emberi szervezetet megóvni a károsodásoktól. Ugyanakkor gátolják a már kialakult tumorok növekedését is, így nemcsak a megelőzéshez járulnak hozzá, hanem a rákos betegségek kezelésében is alkalmazhatók.

A zeller háromszorosan hat!

Az apigenin hatásának teljes repertoárja még nem ismert. Ismert azonban, hogy az apigenin rögtön három célt is elér:

  • Az apigenin előidézi a rákos sejtek halálát. A tudósok megfigyelték, hogy az apigeninnel kezelt egerek véredényei már nem látták el a daganatot tápanyaggal, így az elhalt. Az apigenin tehát megakadályozza a tumorok tápanyagellátását.
  • Az apigenin meggátolja a rákos sejtek osztódását.
  • Az apigenin gátolja a daganatok kiterjedését vezérlő gén aktivitását.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Rákgyógyszer a kertből

Jóllehet a kutatási eredmények nyilvánvalóan bizonyítják, hogy az apigenin rendkívül alkalmas a daganatos betegségek kezelésére, és olykor jobban hat, mint a hagyományos kezelési módszerek, alig van érdeklődés ezekre a tanulmányokra. Nehéz szponzorokat találni a megfelelő kutatásokhoz, mivel még nem ismerik az apigenin hatásmechanizmusát. Ráadásul a gyógyszercégeknek nem igazán tetszik, hogy egy anyag, mely egyszerűen kinyerhető egy zöldségből, segíthet a rák ellen. Végül is az eddigi gyógyszerekkel többszörösét keresik annak, amit a zellerkivonatért kérhetnének.

Ez bosszantó, de annyira nem rossz. Végtére is egyszerűen segíthetünk magunkon, amennyiben a zellert a lehető leggyakrabban iktatjuk étrendünkbe.

1 hozzászólás

  1. Martina Fischer

    Szeretném megkérdezni,hogy maga a zeller gumója,vagy esetleg a szára,ami segít egyes betegségek leküzdésében.

    Magam és férjem,amint zeller közelébe kerülünk,bizony úgy esszük,m9nt az almát. Gondolom,nincs semmi ellenvélemény rendszeres zeller fogyasztásra. Erre szeretnék választ kapni.

    Üdvözlettel: Martina Fischer

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük