fbpx

Hogyan lesz eredményes az edzés?

Fiatal lány az otthonában tornázik.

Nagyon-nagyon bosszantó tud lenni, ha már hetek vagy hónapok óta szorgalmas látogatói vagyunk az edzőteremnek, rendszeresen mozgunk, tornázunk és mégis ugyanannyit mutat alattunk a mérleg, mintha munka után egész este a kanapén feküdve tévéznénk, és nem azon fáradoznánk, hogy végre lefogyjunk egy keveset.

Ha nem sikerül fogynunk, ha az izmaink olyanok, mint az edzések előtt, akkor valami nagyon nincs rendben, valamit nem jól csinálunk. Mi lehet az oka a sikertelenségnek? Mit tehetünk? Mire figyeljünk oda, hogy a mérleg nyelve végre megmozduljon, hogy ne küzdjünk a továbbiakban súlytöbblettel, sőt lehetőleg egy kicsit izmosodjunk is? A cikkben bemutatunk néhány okot, ami miatt eddig nem volt sikeres.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Lehet, hogy nem jó az edzésprogramja. Nem azt mondom, hogy minden egyes edzés után izomláznak kell jelentkeznie, de azért ha még edzés után sem fáradt, és nem érzi, hogy mozgott, akkor ne várjon sikereket, ne számítson arra, hogy kevesebbet mutat majd a mérleg.

Ha nem biztos abban, hogy jó az edzésprogramja, mindenképpen kérjen segítséget. Egy edző, egy hozzáértő személy elmagyarázhatja, hogy mit csináljon másként, hogy eredményeket érjen el. A siker azért is fontos, mert egyrészről önbizalmat ad, másrészről megnöveli a kitartásunkat.

Az edzés mellett a táplálkozás is lényeges. Ha nem egészségesen és változatosan táplálkozik, ha még este is alaposan belakmározik, akkor akármennyit is mozog, nem lesz semmi eredménye. Reformálja meg az étrendjét, és egyen változatosan, egészségesen, és próbáljon mindennap szezonális friss zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani.

Az is probléma lehet, ha nincs elegendő motivációja. Ha úgy érzi, hogy a mozgás nem hoz eredményt, nem okoz örömöt, sokkal inkább fájdalmat jelent, akkor valószínűleg lebeszéli majd magát a folytatásról.

Ha másként nem megy, írja le a céljait, és próbálja megtalálni az örömöt a mozgásban. Ne kényszer legyen az edzés, hanem örüljön, hogy mozoghat. Mindenképpen szánja el magát, mert máskülönben tényleg nem lesz motivációja, hiszen lelkesedés nélkül valóban nagyon nehéz egy héten többször is mozgásra bírni önmagunkat.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük