fbpx

Hormonegyensúly megteremtése gyógynövényekkel

Rhodiola rosea, azaz illatos rózsásvarjúháj szárított gyökere, mellette a gyógynövény.

A hormonok különböző endokrin mirigyek által termelt kémiai jelzőanyagok, amelyek a biológiai funkciókat szabályozzák. Mivel a hormonok hatása még mindig nem teljesen ismert, így nagyon nehéz természetes módszerekkel megoldani a hormonegyensúly-hiányt, de azért nem lehetetlen. Bizonyos gyógynövények nagyon jó hatással vannak a hormonokra, pontosabban segítséget jelenthetnek a hormonegyensúly megteremtésében. Ezek a gyógynövények pozitív hatást gyakorolnak az ember általános egészségére és jólétére. Gyakran segítik a szervezetet alkalmazkodni a környezet változásaihoz, valamint a szervezeten belül a metabolikus változásokhoz. Az alábbiakban olyan gyógynövényekről olvashat, amelyek segíthetnek a hormonok kiegyensúlyozásában.

A macagyökérnek energiahatékonyság-növelő hatása ismeretes. Segít megnövelni az erőt és az állóképességet. A gyógynövény hormonkiegyenlítő hatással is bír, de segít csökkenteni a stresszt is. A macagyökér olyan növényi hormonokkal rendelkezik, amelyek különleges előnyöket jelentenek a nők számára. Például csökkentik a premenstruációs szindróma kellemetlen tüneteit, de a menopauzába lépő hölgyek számára is javallott a fogyasztása, mivel csökkentik a hőhullámok számát és az éjszakai izzadást.

Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma!

Töltse ki a feliratkozó formot, hogy naprakész információkkal láthassuk el Önt.

Tanulmányok igazolják, hogy a fürtös poloskavészben olyan összetevők vannak, amelyek hasonlítanak a nők szervezetében található ösztrogénre. Számtalan kutatást végeztek ezzel a gyógynövénnyel kapcsolatban. A kutatók megállapították, hogy a gyógynövény segítséget nyújthat az olyan tünetek csökkentésében, amelyeket az alacsony ösztrogénszint okozhat. A gyógynövény hormonkiegyenlítő hatása részben az ösztrogénhez hasonlító tulajdonságainak köszönhető, emellett a gyógynövény glikozidjai szabályozási funkcióval is rendelkeznek. A fürtös poloskavész gyulladáscsökkentő hatással is bír, amely hatás nagyon hasznos lehet, ha valaki például valamilyen gyulladásos megbetegedésben szenved. Mielőtt a gyógynövényt elkezdené használni, mindenképpen konzultáljon nőgyógyászával.

A ginszeng támogatja a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese tengelyt, amely segít a megfelelő hormonális egyensúly fenntartásában. Ez a gyógynövény hatékonyan vesz részt az immunrendszer megerősítésében, de a stressz enyhítésében is a segítségünkre lehet. Javítja az emésztést, a tápanyagok jobb felszívódását segíti elő. Mivel növeli az erőt és az állóképességet, így növeli a jólétet. Férfiak számára is javallott a fogyasztása, mivel javítja a nemi teljesítményt.

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.